Feriejobb trots pandemin

Den 15 juni börjar den första omgången ungdomar sina feriearbeten. Under sommaren erbjuder Eslövs kommun sommarjobb åt 310 ungdomar precis som planerat, trots att många ferieplatser försvann i spåren av covid-19.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Många platser försvann under våren

En stor del av ferieplatserna brukar i vanliga fall finnas inom vård och omsorg samt på förskolor och fritids, men på grund av pandemin har dessa platser dragits tillbaka under våren. Det är varken säkert för Eslövs ungdomar eller verksamheterna att ta emot feriearbetare i sommar. Därför har feriesamordnarna haft ett enormt arbete med att hitta alternativa platser.

Nya ferieplatser med grönskötsel

Men trots svårigheterna har samtliga placeringar kunnat ersättas, till stor del genom att arbetsmarknadsenheten har stöttat upp och tar emot flertalet av feriearbetarna.

De stora mängderna har vi löst genom utomhusjobb med grönskötsel runt om i kommunen, säger Adela Pallnéus som är samordnare för feriearbeten.

Många förvaltningar har ökat antalet befintliga platser och dessutom har verksamheter som normalt sett inte brukar ta emot sommarjobbande ungdomar, hjälpt till och skapat nya placeringar.

Det finns en stor vilja att hjälpa till och jag tror att många har tagit sig en extra funderare och kommit på att de faktiskt har uppgifter som de kan ta in feriearbetare för, säger Adela.

En annorlunda feriesommar

Även förberedelserna inför de tre ferieperioderna i sommar har varit annorlunda eftersom samordnarna inte har kunnat träffa ungdomarna. Istället för det vanliga informationsmötet, skapades därför en informationsfilm som feriearbetarna har kunnat ta del av via Youtube.

Vi har ju fått tänka om med mycket. Eftersom vi inte kunnat ha fysiska träffar så har det blivit mer arbete för oss och sedan är det tråkigt när många ungdomar gärna velat jobba inom vården, förskolan och fritidshemmen och sett fram emot sin plats där, men som nu kommer arbeta på annat håll, säger Adela.

Handledarträff över Skype

Just nu sker de sista arbetet med allt administrativt kring anställningarna och att ordna med det sista för de nya platserna inom grönskötsel. Det kommer även att ske en handledarträff för handledarna, denna gång över Skype.

Läs mer om feriejobb i Eslövs kommun

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window