Eslövs nygamla Stadspark invigd

Nu är Eslövs nygamla Stadspark invigd. Trots mörker och kyla var många Eslövsbor på plats för en första titt.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Jag känner en väldig stolthet. Det är fantastiskt att vi äntligen har kunnat göra om parken. Nu är den både vacker och säker, sade Janet Andersson (S), ordförande i VA SYD:s ägarnämnd och vice ordförande i Eslövs miljö- och samhällsbyggnadsnämnd.

Ljuskonstverk i Stadsparken i Eslöv
I den nyinvigda Stadsparken finns ett tillfälligt ljuskonstverk i mitten.

Tillsammans med Bengt Andersson (M), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, fick hon äran att vara med och inviga parken.

Stadsparken i Eslöv.
Under fredagen invigdes Eslövs nya stadsparken. Många tog chansen att strosa i parken.

Både yta och innehåll

Båda understryker att parken både är vacker och viktig för att hantera framtida skyfall. Dammen i mitten av parken fungerar som en skyfallsdamm som rymmer 370 kubikmeter regnvatten.

Invigning Stadsparken i Eslöv.
Invigningen lockade många Eslövsbor.

Ny konst i parken

Under invigningen var även konstnären Åsa Marie Bengtsson på plats för att berätta om sitt konstverk PSST!!. Konstverket Ulla som funnits i parken tidigare finns fortfarande kvar, men har fått en ny placering.

Förutom tal bjöds det även på fika och musikunderhållning. Mest välbesökt var den nya lekplatsen med tågtema som byggts i parken.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window