Eslöv dansade för livet

600 elever på Carl Engströmgymnasiet i Eslöv var bland de över 30 000 ungdomar över hela landet som dansade för livet på tisdagen. Projektet Dansa för livet genomförs för att förebygga psykiska ohälsa och minska antalet självmord bland unga.

– Så roligt att göra något tillsammans både elever och personal. Alla klasser har övat på koreografin för att vi ska kunna dansa tillsammans här på skolgården idag. Och det gick jättebra! säger lärarna Linnea Lindesberg och Ellen Sassner som hållit ihop projektet på Carl Engström. Bland annat har de lärt ut dansen till både ungdomarna och skolans personal.

Dans över hela landet

Klockan tio på tisdagen ställde alla dansare upp sig på skolgårdar över hela landet. De utförde samma dans till Aviciis låt Broken Arrows.

Carl Engström i Eslöv var en av flera skolor i vår kommun som deltog. Elever från skolans samtliga tolv program och från anpassade gymnasieskolan var med och dansade.

Läraren Linnea Lindesberg med dottern Lovis, rektor Anna Öjehagen och idrottslärare Ellen Sassner.

Vill förebygga psykisk ohälsa

Dansa för livet har som mål att förebygga psykisk ohälsa bland unga och minska antalet självmord. Det var andra året i rad som projektet genomfördes på nationell nivå. Förra året deltog 121 skolor, 1 215 skolklasser och över 30 000 elever.

Alla deltagare får samma material med bland annat instruktionsfilmer till dansen. Dessutom får de värdefulla tips för att kunna arbeta hälsofrämjande.

– Det här är ett seriöst projekt som verkligen inte hänger löst i luften. Att uppmärksamma ungas psykiska mående är viktigt och samtidigt har vi roligt tillsammans, säger Anna Öjehagen, Carl Engströmgymnasiets rektor.

Anas Issa och Zaid Olomar tycker det var kul att dansa.

”Jättefin dans”

Anas Issa och Zaid Olomar är två av eleverna som var med och dansade.

– Vi har tränat ungefär sex gånger och det gick ju bra idag. Det var roligt och dansen blev jättefin, säger de båda eleverna.

Läs mer om Dansa för livet

Elever och lärare på Carl Engströmgymnasiet dansade tillsammans.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window