Eslöv årets Skåneledskommun!

Eslöv utses av Region Skåne till Årets Skåneledskommun. LSS Daglig verksamhet och socialpsykiatrin vid Vård och Omsorg sköter den del av leden som går genom Eslövs kommun tillsammans med kommunens entreprenadledare Mattias Andersson.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Det känns så klart jätteroligt och är ett bra betyg till vårt arbete. Vi har det senast året höjt standarden bland annat genom att sätta upp informationstavlor och nya vägvisare. Det uppskattas och gör leden ännu mer tillgänglig för alla som vill ut i naturen, säger Mattias Andersson,

Utmärkelse från Region Skåne

Han håller kontakten med markägarna längs leden och är kommunens kontakt till stiftelsen Skånska Landskap som förvaltar Skåneleden på uppdrag av Region Skåne. Bland annat informerar han löpande om hinder och ändringar på leden genom Eslövs kommun.

Stor tillgång för alla som vill ut i naturen

– Skåneleden är en stor tillgång och ger fantastiska möjligheter att komma ut och röra på sig. Naturen blir extra tillgänglig för alla när man vet att det finns fungerande vägar att gå och platser att stanna och vila på, och kanske tända en eld och grilla.

Motivering från Region Skåne till att Eslöv utses till Årets Skåneledskommun:

Årets kommun är beviset på att varje meter av Skåneleden räknas. Även om sträckan till storleken är liten, har engagemanget varit stort. Under året har många positiva förändringar skett på kommunens Skåneled, tack vare den drivna tjänstemannen och hans engagerade driftspersonal. På nolltid tog tjänstemannen tag i länge försummade åtgärder på Skåneleden som driftarna omsatte i handling. Nu kan kommunen stolt visa upp en välskött Skåneled som följer kvalitetsstandarden.

Vandringsleder och strövområden i Eslövs kommun

Vandra längs Skåneleden

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window