Eldsjälar och utövare hedrades på årets prisgala

Årets prisgala hölls i Medborgarhuset under torsdagen. Prisgalan arrangeras en gång om året för att hylla Eslövs fantastiska föreningsliv, idrottsprestationer och kreativa krafter.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Under galan delades flera priser och stipendier ut till människor som bidragit till att skapa förutsättningar för andra att utöva idrott eller har satt Eslöv på världskartan med sina imponerade prestationer.

Emil Ahlkvist ledde galan och prisutdelningarna sköttes av Christine Melinder, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Kire Galevski, förste vice ordförande. Underhållningen sköttes av Allsångståget med Linda Lundqvist, trollkarlen Noah Selg och dansare från Kulturskolan.

Årets kulturstipendiat Amanda Malm:

Amanda Malm är årets kulturstipendiat.
Amanda Malm är årets kulturstipendiat.

Amanda Malm började tidigt på Eslövs kulturskola där hon testade en rad olika kulturyttringar. I tonåren började passionen för dansen växa sig starkare och den kärleken växte mer genom dansklasser på Attitude 69 Dance studio. Amanda har därefter fortsatt till studier i dans både på gymnasiet och på folkhögskola. Hon har deltagit i Eslövsrevyn och i produktioner som Make a Change. Idag studerar Amanda dans vid universitetet i Stavanger och är uttagen för ett utbytesår till SUNY Brockport University,  USA, där hon får möjligheter att utmanas och utveckla sig vidare. Amanda har en lovande karriär framför sig.

Årets kulturpris Möllerikeföreningen:

Möllerikeföreningen får 2024 års kulturpris.
Möllerikeföreningen får årets kulturpris.

Föreningen arbetar aktivt med att bevara byns traditioner, värnar om historiska byggnader och stärker gemenskapen i Stockamöllan. För en liten by är en aktiv byaförening som Möllerikeföreningen mycket värdefull. Det är en byaförening som har en utvecklingsvilja och som ständigt arbetar med att förnya och föryngra sin verksamhet, men även ser till att byns historia kan leva vidare för kommande generationer.

Årets idrottsstipendiat Elin Bergqvist:

Elin Bergqvist årets idrottsstipendiat.
Elin Bergqvist årets idrottsstipendiat.

Elin har tagit sig högt upp i bowlingvärlden trots sin låga ålder, och hennes satsning har resulterat i både elitseriespel och juniorlandslagsspel. Hon satsar helhjärtat på sin bowling, och hennes enorma utveckling har nu tagit henne till Spader Dam i Elitserien, där hon redan debuterat i ett mycket framgångsrikt A-lag. Som 15-åring har hon redan blivit uttagen i landslaget och vid junior-EM 2023 tog hon två guld.

Årets jämställdhetspris TFK Nova och Eslövs BK:

TFK Nova och Eslövs BK får årets jämställdhetspris.
TFK Nova och Eslövs BK får årets jämställdhetspris.

I 18 år har fotbollen i Eslövs tätort bedrivits av två föreningar, en killförening i form av Eslövs BK och en tjejförening i form av TFK Nova. Under 2023 togs beslutet att föreningarna går samman till en. Sammanslagningen syftar till att skapa lika förutsättningar att spela fotboll för både killar och tjejer samt skapa en starkare organisation tillsammans. Målet är i framtiden att ha lika många tjejer som killar aktiva inom fotbollen.

Årets ungdomsledarpris Marcus Bolin:

Marcus Bolin fick årets ungdomsledarpris.
Marcus Bolin fick årets ungdomsledarpris.

Marcus Bolin är ungdomsledaren som är en stark förebild för barnen genom sina värderingar i etik, moral, och fair play. Detta ger en solid grund för unga spelare som därmed kan utvecklas både som fotbollsspelare och individer. Med engagemang och energi inkluderar och välkomnar han alla i gemenskapen, vilket bidrar till trygghet, samarbetsförmåga i laget, och en stark laganda.

Årets eldsjäl Andrea Bratten Hill:

Andrea Bratten Hill utsågs till årets eldsjäl.
Andrea Bratten Hill utsågs till årets eldsjäl.

År 1930 startades Hurva Idrottsförening och har genom åren bedrivit fotbollsverksamhet på både senior- och ungdomsnivå. De senaste åren har föreningen genomgått en generationsväxling. Ordförande i den nya styrelsen är Andrea Bratten Hill som med ett stort engagemang bidragit till att Hurva IF gått från gränsen till nedläggning till en förening full av engagemang och aktivitet. Andrea visar på nytänkande och utmanar traditionella föreningsformer.

Årets Hederspris Elin Rubensson:

Elin Rubenssons pris togs emot av hennes föräldrar.
Elin Rubenssons pris togs emot av hennes föräldrar.

Elin Rubensson från Marieholm har under flera års tid haft en bärande roll i det svenska damlandslaget i fotboll och klubblaget BK Häcken. Under 2023 blev hon tilldelad årets mittfältare och Diamantbollen inom svensk fotboll. När Sverige i somras tog VM-brons var Elin en starkt bidragande orsak med sin fantastiska speluppfattning och enorma arbetskapacitet på plan.

Årets idrottspris Ludvig Åberg:

Ludvig Åbergs pappa tog emot pris för sonens räkning.
Ludvig Åbergs pappa tog emot pris för sonens räkning från Christine Melinder, kultur- och fritidsnämndens ordförande och Kire Galevski, förste vice ordförande.

Ludvig Åberg har under sitt första år på proffstouren nått oerhörda internationella framgångar som golfspelare. Som 23-åring har han redan varit med och vunnit Ryder Cup för Europa och spås en guldkantad framtid som en superstjärna inom golf. Ludvig är en fantastisk förebild för unga och gamla, och representerar Eslöv på ett makalöst fint sätt runt om i världen.

Årets idrottspris Truls Möregårdh:

Truls Möregårdhs bror tog emot årets idrottspris.
Truls Möregårdhs bror tog emot årets idrottspris eftersom Truls Möregårdh befann sig i Sydkorea.

Truls Möregårdh har återigen haft ett framgångsrikt år i bordtennisvärlden där han fortsätter rada upp vinster och goda resultat. Under förra årets bordtennis-VM var han med och sensationellt nog avgjorde EM-finalen som gjorde att Sverige blev europamästare. På hemmaplan fortsätter han att representera EAI Bordtennis i Pingisligan vilket gör honom till en strålande ambassadör för Eslövs kommun.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window