E-legitimation förenklar för vårdnadshavare

Nu blir det enklare för dig som är vårdnadshavare att anmäla frånvaro, ansöka om ledighet, lägga in vistelsetider på fritids och följa ditt barns närvaro i skolan. Med hjälp av e-legitimation kan vårdnadshavare för barn i grundskolan och gymnasiet upp till 18 år logga in på Skola24 och göra vissa ärenden.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Skola 24 är en webbaserad schemaplattform för grundskolor och gymnasier som bland annat visar elevernas frånvaro för skolan och vårdnadshavarna.

– Äntligen kan vi erbjuda en smidig inloggningslösning för kommunens vårdnadshavare för att kommunicera sitt barns frånvaro eller vistelsetider med skolan. Varje förälder kan när som helst logga in i systemet med sin
e-legitimation, säger Anna Jörgensen, biträdande rektor på Norrevångsskolan F-6.

App i mobilen

Skola 24 erbjuder även en mobilapp för vårdnadshavare. I appen kan du se ditt barns schema och anmäla frånvaro. Även här är det inloggning med
e-legitimation som gäller. Ansökan om ledighet kan inte göras i appen, utan endast via skola24.se.

Barn på fritids

För föräldrar med barn som ska gå på fritids till hösten är det viktigt att redan nu logga in på skola24.se för att lägga in barnets vistelsetider. Nya vistelsetider behöver läggas in senast två veckor innan de börjar gälla.

– Det är för att vi ska kunna beställa rätt antal portioner till frukost, lunch och mellis och att elever med specialkost ska kunna få rätt mat. Men också för att vi ska veta vilka barn som kommer när för att kunna ta reda på orsaken om någon uteblir, säger Anna Jörgensen.

Barn i förskoleklass

Även föräldrar med barn som ska börja i förskoleklass till hösten kan med fördel redan nu logga in via skola24.se med sin e-legitimation.

– Informationen för förskoleklasserna blir inte synlig förrän några dagar innan skolstarten, men det går bra att redan nu logga in och bekanta sig med portalen, säger Anna Jörgensen.

Mer om e-legitimation

E-legitimation är en elektronisk id-handling som du kan använda för att legitimera dig på ett säkert sätt till exempel på en webbplats eller i en app.

Läs om hur e- legitimation fungerar och vad som är bra att tänka på

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window