Dejtingapp för personer med funktionsnedsättning lanseras i Eslöv

Nu får personer med funktionsnedsättning i Eslövs kommun tillgång till en egen dejtingapp, Digivi. Appen blir en ny och trygg väg in till nya vänskaper – och kanske även kärleken.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

En man och två kvinnor står bredvid varandra och tittar på kameran. De alla har på sig samma t-shirt som visar illustration på en person med håret regnbågsfärgat. Ovanför illustrationen står texten: "jag är experten i mitt liv".
Projektledarna för Relationer som funkar, Magnus Lindén, Aline Groh och Therese Wappsell.

– Det ska bli kul att skapa ett konto. Min förhoppning är att kunna hitta nya kompisar, och längre fram hoppas jag självklart träffa kärleken, säger Jimmy från Daglig verksamhet.

Detta är Digivi

Appen Digivi är en kostnadsfri dejtingapp för personer med funktionsnedsättning.

Appen är utvecklad av Relationer som funkar, ett FUB-projekt finansierad av Allmänna arvsfonden. Riksförbundet FUB är en intresseorganisation som arbetar för att personer med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv.

– I den vanliga dejtingjungeln är det svårt och man är extra utsatt om man har en intellektuell funktionsnedsättning, säger Therese Wappsell, projektledare för Relationer som funkar.

Digivi lanserades för bara någon månad sedan, och Eslöv är en av de första kommunerna i Sverige som börjat använda appen.

Så fungerar appen

Digivi är som vilken annan dejtingapp som helst.

Användarna skapar ett konto, lägger upp en profilbild, berättar lite om sig själva och skriver om de letar efter vänner, kärlek eller både och.

Därefter, när de har hittat andra intressanta användare i appen, kan de börja chatta.

– Än så länge kan man bara skriva till varandra eftersom vi precis har lanserat appen. Men vi vill också lägga till en funktion så att man kan skicka bilder, säger Therese Wappsell.

Någon håller i en mobil som visar en profilbild på en dejtingapp.
Therese Wappsell, projektledare för Relationer som funkar, visar hur en profil i dejtingappen Digivi ser ut.

Regler för trygghet

Men det får inte bli några nakna bilder – det är förbjudet på Digivi.

Utvecklarna har lagt till ett antal regler för att användarna ska känna sig trygga och inte utsättas för meddelanden och bilder med oönskat innehåll.

Så skapar man konto

Appen finns varken i App store eller Google Play. För att skapa ett konto måste man anmäla sig till ett Digivi-ombud.

– Anledningen är att vi vill att det ska vara tryggt. Det är också därför vi vill att man ska ange sitt riktiga namn när man skapar sitt konto. Sen får man självklart välja ett smeknamn om man inte vill att alla ska se ens fullständiga namn, säger Therese Wappsell.

Vill du också hitta kärleken?

Om du är intresserad av att skapa ett konto på Digivi, anmäl dig till kommunens ombud: Camilla Månsson Dahlström eller Anna Svendsen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window