Daglig verksamhet tillverkar skyddsvisir till vården

Cafégruppen och kulturgruppen inom daglig verksamhet tillverkar engångsvisir till vårdpersonalen i Eslövs kommun. Kommunen har i dagsläget ingen brist på skyddsutrustning inom vården, och daglig verksamhet gör en viktig insats så att vi inte riskerar att stå utan engångsvisir.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Tillverkning av skyddsvisir pågår för fullt.

– Vi fick frågan om vi var intresserade av att hjälpa till att tillverka visiren. Eftersom vår vanliga verksamhet på Café Karidal har stängt på grund av corona-pandemin, passade det oss bra att få ett nytt och viktigt uppdrag, berättar Ann-Katrin Persson, handledare för cafégruppen.

Redan har daglig verksamhet tillverkat ett par hundra skyddsvisir till vårdpersonalen.

Vill gärna ha fler overheadblad

Visiren som består av overheadfilm, en skumgummidämpning och ett resårband tillverkas efter mallar från Södersjukhuset i Stockholm.

– Vi skickade ut till alla kommunens verksamheter att vi behövde overheadfilm för att kunna göra visir till vårdpersonalen. Gensvaret har varit stort. Många har lämnat in de overheadpapper som ju sällan används längre och som mest ligger i förråd till ingen nytta. Fast vi tar gärna emot ännu fler. Resårband och skumgummi köpte vi in och sedan var det bara att sätta igång, säger Ann-Katrin Persson.

Viktigt uppdrag

Tillverkningen har bara varit igång ett par dagar och redan har gruppen hunnit göra ett par hundra visir. De färdiga visiren lämnas till de lager där kommunens skyddsutrustning förvaras för vidare transport till verksamheterna efter behov.

– Alla brukare tycker det här är ett jättebra uppdrag. En brukares förälder jobbar inom vården och i gruppen är man väl medveten om hur viktigt det är med skyddsutrustning för vårdpersonal.

Visiren är av engångstyp, det vill säga att de kastas efter användning, och ska användas tillsammans med munskydd.

Välkommet initiativ

– Daglig verksamhets hjälp med att tillverka engångsvisir är ett välkommet initiativ. Vi jobbar för att vara så förberedda som möjligt för att inte riskera att stå utan skyddsmaterial till vår personal, säger Josef Johansson, förvaltningschef för Vård och Omsorg.

Eslövs kommun har varit förutseende och startade tidigt med att säkerställa att det finns tillräckligt med skyddsutrustning för kommunens verksamheter. Tack vare det har personalen inom Vård och Omsorg den skyddsutrustning som behövs när behov uppstår.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window