Camilla Fahlström ny näringslivschef i Eslöv

Camilla Fahlström är ny näringslivschef i Eslövs kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som affärsutvecklingschef i ett privat bolag som levererade tjänster till Arbetsförmedlingen och har också lång kommunal erfarenhet.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Camilla Fahlström är ny näringslivschef i Eslövs kommun.

Själv beskriver hon sig som en person som är väl kommunalt skolad men entreprenör i själen.

– För mig är näringslivschef i Eslövs kommun ett av de finaste uppdrag man kan ha. Här finns tusentals företag med tusentals möjligheter. Eslöv är en imponerande kommun som planerar hållbart, långsiktigt och vill utvecklas. Tillsammans med våra företag har vi alla möjligheter att lyckas, säger Camilla Fahlström.

Har jobbat i Eslöv tidigare

Hon bor i Helsingborg och pendlar med tåget till Eslöv. Men hon har även tidigare erfarenhet av sin nya arbetskommun.

– Det är visserligen 33 år sedan men jag jobbade väldigt intensivt hos Lantmännen i Eslöv under en period. Jag pluggade i Lund och cyklade hit varje dag i två månader. Det var under en skördeperiod som jag jobbade tolv timmar sju dagar i veckan med att ta prover på spannmål. Det var en bra erfarenhet och bra betalt. Jag tjänade ihop både till en skivspelare, en förstärkare och högtalare, minns Camilla Fahlström.

18 år i Norrbotten

Intresset för musik och dans är stort och på gymnasiet valde hon musikestetisk linje. Sedan blev det samhällsvetenskapliga studier i Lund innan hon flyttade till Norrbotten. Meningen var att hon skulle stanna i ett halvår, men det blev 18 år innan hon 2013 återvände till Skåne.

– Jag flyttade tillbaka för första chefsjobbet. Och jag längtade efter bokskogen, närheten till Danmark, solnedgång i Öresund och utbudet av kulturupplevelser, berättar Camilla Fahlström.

Bred erfarenhet

Under åren i Norrbotten jobbade hon bland annat med landsbygdsutveckling på Luleå kommun.

– Jag har en bred erfarenhet som jag tar med mig till Eslöv. Bland annat har jag arbetat i nätverk inom gröna näringar, destinationsutveckling, livsmedelsproduktion och har flera års erfarenhet av styrelsearbete inom tidningsproduktion, musikliv, allmännyttan och Hushållningssällskapet, berättar Camilla Fahlström.

Tillbaka i Skåne har hon jobbat 8–9 år som chef inom arbetsmarknad, kompetensförsörjning; utbildning och arbetslivskontakter i Åstorps, Landskrona och Trelleborgs kommuner. Hon har även drivit ett eget företag där hon bland annat föreläst om samhällsentreprenörskap – innovativa initiativ som ger samhällsnytta – och hon har varit skogsägare.

Ser fram emot visionsarbetet

På Eslövs kommun är näringslivsarbetet en del av tillväxtavdelningen. Det innebär att Camilla Fahlström och hennes kollegor Cecilia Wennersten, näringslivsstrateg, och Anna Nordstrand, destinationsutvecklare, samarbetar nära med kollegorna som bland annat jobbar med tillväxt- och utvecklingsfrågor, exploatering och infrastruktur.

– Det är inspirerande och jag ser väldigt mycket fram emot det kommande visionsarbetet där vi på kommunen, tillsammans med invånarna i både tätorten och på landsbygden och våra företagare, föreningar och andra, gemensamt ska peka ut den framtida färdriktningen för vår kommun, säger Camilla Fahlström.

Vill bli duktig ukulelespelare

Privat har Camilla Fahlström ett mål att framöver bli en duktig ukulelespelare. Hon uppskattar matlagning och har alltid Marieholmskorv i kylen. Och så ska hon ta sig an en ny utmaning i vår.

– Tillsammans med min särbo ska jag gå en danskurs och lära mig westcoast swing. Det är aldrig för sent att lära en ny dans, försäkrar Eslövs nya näringslivschef.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window