Brand i förskola i Eslöv

Natten till fredagen den 6 juli har det brunnit i Trollets förskola i Eslöv. Eslövs kommun har nu utökad bevakningen med anledning av branden.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Larmet till räddningstjänsten och polisen om branden gick vid halv fyra i natt. När dessa kom till platsen var Securitas där och hade med pulversläckare lyckats släcka stora delar av branden. Elden hann skada en del av träpanelen på en yttervägg på förskolan och hade också nått taket.

Trollets förskola är för tillfället inte i bruk. Byggstaket har nu satts upp runt de delar av byggnaden som har eldhärjats.

Eslövs kommun har nu utökat bevakningen i kommunen med anledning av nattens brand. Den utökade bevakningen kommer att gälla så långt det anses finnas ett behov.

Påminnelse om att hålla undan brännbart material

Under fredagsförmiddagen har samverkansgruppen Örat mot marken, med kommunen, polisen, räddningstjänsten och bevakningsbolagen, samlats.
En påminnelse har också gått ut till kommunens verksamheter om att inget brännbart material såsom träavfall, bänkar, lekutrustning och liknande får förvaras mindre än sex meter från husfasaden.

Samtliga verksamhetsansvariga uppmanas också att se över sådant som att buskage runt byggnader ska vara nedklippta så att de inte skymmer insyn.
Alla sopkärl ska också vara inlåsta i så kallade sophagar. Information om att se till att innerdörrar i en lokal, såsom i en skolbyggnad, är stängda har också gått ut. Detta för att bevara brandcellsgränserna vilket förhindrar spridning av en brand.

De kommunala verksamheter som rör sig ute på kvällar och nätter har också uppmanats vara extra observanta.

Skador av branden på trollets förskola.
Delar av fasaden på Trollets förskola skadades vid branden.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window