Början till algblomning vid Sjöholmens badplats

Boende vid Ringsjön har rapporterat om algblomning. Vid kommunens extra inspektion idag den 26/7 (senaste provtagningen skedde den 19/7) visade det sig att det finns början till algblomning.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Den senaste provtagningen för en vecka sedan visade på bra vattenkvalitet. Algblomning kan dock variera från en stund till en annan. Därför är det upp till var och en att själv bedöma om man vill bada eller inte. Vi råder till försiktighet med badandet för framförallt barn och husdjur.

Läs mer om bad i Sjöholmen, om provtagningar med mera.

Fakta om algblomning

Vissa perioder händer det att växtplankton uppstår i riklig mängd och så kallad algblomning förekommer, vilket ger ett gröngrumligt vatten. En del av algarterna är giftiga och försiktighet med badandet för framförallt barn och husdjur kan vara befogat.

Information om algerna finns på Folkhälsomyndighetens hemsida

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window