Blåsippans förskola invigd med fest

Under tisdagen invigdes Blåsippans förskola i Stehag. Barn och personal flyttade in efter sommaren och har redan funnits sig väl till rätta. Men inget nybygge är komplett utan en invigningsfest.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– När jag började som förskolerektor i Eslövs kommun för tio år sedan så pratades det om att det skulle byggas en ny förskola i Stehag. Det har tagit sin lilla tid, men nu är den äntligen klar och det känns jättebra, sade Ulrika Christenson, rektor för Blåsippan i samband med att hon klippte bandet och förklarade förskola öppen.

Blåsippan har plats för 105 barn och i nuläget går 79 barn där. Personalen består av tolv pedagoger och ytterligare fyra som jobbar administrativt och i köket.

Rektor Ulrika Christenson fick äran att klippa bandet när Blåsippans förskola i Stehag invigdes.
Rektor Ulrika Christenson fick äran att klippa bandet när Blåsippans förskola i Stehag invigdes.

Barnen berättade om Blåsippan

I samband med invigningen visades även en film där barn på förskolan fick berätta varför det finns förskolor.

– Barn vill träffa andra barn, sade en pojke, medan andra konstaterade att det är för att mamma och pappa måste jobba.

Barnen fick även berätta vad de gör på Blåsippan och återkommande var att de besöker skogen och leker en massa.

Politiker kom med gåvor

Daniel Westlund (S), ordförande i barn och familjenämnden, räckte över ett presentkort på trädgårdsväxter för att göra utomhusmiljön ännu vackrare.

Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande, och Catharina Malmborg (M), kommunstyrelsens första vice ordförande, hade med sig ett insekthotell i gåva.

Upphandlad genom ramavtal

Blåsippans förskola är upphandlad via SKR:s (Sveriges Kommuner och Regioner) ramavtal för förskolor. Det innebär att det finns snarlika förskolor på andra håll i landet.

Syftet med ett gemensamt ramavtal för flera kommuner är att kunna bygga förskolor med hög kvalitet men till en lägre kostnad jämfört med om man hade gjort projekteringen själv.

Läs mer om Blåsippans förskola här.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window