Biblioteket i Harlösa blir ”meröppet”

Snart kan du besöka biblioteket i Harlösa även på kvällar och helger. Biblioteket kommer att bli meröppet, vilket innebär att du kan besöka biblioteket utanför ordinarie öppettider.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Ett meröppet bibliotek innebär att du kan använda biblioteket även när det är obemannat. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta tider som passar just dig att använda biblioteket. Om du behöver personlig service är du välkommen under bibliotekens bemannade öppettider.

Invigningskalas den 28 april

Arbetet med att installera meröppet på Harlösa bibliotek startar på måndag, den 9 mars. Biblioteket kommer att hållas stängt fram till 28 april, då det bjuds på invigningskalas.

I samband med förändringen kommer barnavdelningen att ta större plats i biblioteket, vuxenavdelningen flyttas till en lugnare hörna, och hela biblioteket kommer att få mysiga sittplatser. Även väggarna och inredningen ska fräschas upp.

Låna böcker på julafton? Ha ett möte på biblioteket klockan 20 på kvällen? Betala räkningar på en söndag? Harlösa bibliotek inför meröppettider. Foto: Susanne Hultman
Låna böcker på julafton? Ha ett möte på biblioteket klockan 20 på kvällen? Betala räkningar på en söndag? Harlösa bibliotek inför meröppettider. Foto: Susanne Hultman

Service utanför de ordinarie öppettiderna

– Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda kommunens invånare ännu ett meröppet bibliotek. Det går i linje med bibliotekens uppdrag och kultur- och fritidsnämndens mål att göra våra verksamheter tillgängliga i kommunen, säger Annelie Bengtsson-Stenquist, bibliotekschef i Eslövs kommun.

Att biblioteket blir meröppet betyder inte att servicen minskar, tvärtom, menar Annelie.

– Biblioteket kommer att bli mer tillgängligt för kommuninvånarna. Detta blir en service utöver de ordinarie öppettiderna och personal som vi har idag.

Harlösa blir kommunens andra meröppna bibliotek

Harlösa blir kommunens andra meröppna bibliotek, efter Marieholm. Att kunna erbjuda längre öppettider på biblioteken i byarna kommer att ha stor betydelse, speciellt för barnfamiljerna, menar Eva Abrahamsson-Göthe som är bibliotekarie i Harlösa.

Harlösa blir kommunens andra meröppna bibliotek, efter Marieholm. Att kunna erbjuda längre öppettider på folkbiblioteken i byarna kommer ha stor betydelse, speciellt för barnfamiljerna, menar Eva Abrahamsson-Göthe som är bibliotekarie i Harlösa.
Harlösa blir kommunens andra meröppna bibliotek, efter Marieholm. Att kunna erbjuda längre öppettider på biblioteken i byarna kommer att ha stor betydelse, speciellt för barnfamiljerna, menar Eva Abrahamsson-Göthe som är bibliotekarie i Harlösa.

– Detta kommer att leda till att fler har möjlighet att upptäcka biblioteket. Att barnfamiljer kan gå hit tillsammans, på tider som passar dem. Jag hoppas också att biblioteket kan användas ännu mer som en mötesplats i byn, säger Eva.

Som användare av meröppet kan du vara på biblioteket, låna och lämna tillbaka böcker, och använda bibliotekets dator och wifi. Ytterligare en fördel som Eva ser med utökade öppettider är att låntagare kommer att få bättre möjligheter att lämna tillbaka böcker i tid och slippa förseningsavgifter.

Detta kan du göra under meröppet

  • Låna och lämna böcker/medier
  • Skriva ut, scanna och kopiera
  • Använda datorer och trådlöst nätverk
  • Läsa tidningar och studera

Hur fungerar meröppet?

Under bibliotekets öppettider kan du som är över 18 år registrera dig att bli användare av meröppet. Du får en tagg (nyckelbricka) som du använder dig av för att komma in och ut ur biblioteket under meröppettiderna. Exakta tider för meröppet i Harlösa är inte bestämda än. Som användare av meröppet kan du vara på biblioteket, låna och lämna tillbaka böcker, och använda bibliotekets dator och wifi. Du kan dock inte använda skrivare eller hämta fjärrlån. Du får gärna ta med dig familj och vänner, men det är du som ansvarar för personer i ditt sällskap.

Under bibliotekets öppettider kan du som är över 18 år kan registrera dig att bli användare av meröppet. Du får en tagg (nyckelbricka) som du använder dig av för att komma in och ut ur biblioteket under meröppettiderna.
Under bibliotekets öppettider kan du som är över 18 år registrera dig att bli användare av meröppet. Du får en tagg (nyckelbricka) som du använder dig av för att komma in och ut ur biblioteket under meröppettiderna.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window