Bert Andersson utsågs till Årets företagare i Eslöv

Bert Andersson utsågs till Årets företagare i Eslöv under galakvällen i Medborgarhuset på torsdagen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

2018 års näringslivsdagar avslutades på torsdagen med en galamiddag. Förutom middag och underhållning delades det ut en pris till Årets Företagare, stipendium från Herbert Felixinstitutet och Göran Tunhammars fond samt stipendier till unga forskare från Dr P Håkanssons stiftelse.

Årets företagare gick  till Bert Andersson på BA Bygg i Eslöv. Motiveringen lyder: För att på ett oförtröttligt sätt fortsatt att utveckla, renovera och bygga ut befintliga fastigheter samt även bygga nya fastigheter. Skapar därmed nya arbetstillfällen och är också mån om att i första hand använda lokala företag till sina projekt. Är ödmjuk i sitt förhållningssätt och är en god förebild för andra företagare i Eslöv med omnejd. Detta gör Bert Andersson Fastighets AB till vinnare av Årets Företagare i Eslöv 2018.

Herbert Felixinstitutet och Göran Tunhammars fond delade ut stipendium till Ahmed Abdirahman. Motiveringen lyder: Genom att locka politiker och partiledare till Järva har Ahmed Abdirahman lyckats göra periferin till mittpunkt. Med en imponerande glöd och drivkraft har han tagit sig från ett plåtskjul i Mogadishu till en karriär i det svenska näringslivet – med ett budskap om att alla har en rätt att bli hörda.

Ahmed Abdirahman kom till Sverige som flykting 1998. Han lärde sig snabbt svenska och under sin gymnasietid lyckades han få ett stipendium till en skola i USA. Han spenderade sex år i USA och knöt viktiga kontakter. När han kom hem igen startade han den ideella organisationen The Global Village, som arrangerar Järvaveckan.

I somras debuterade han som sommarpratare i P1 där han berättade om sitt osannolika liv. Hans historia beskrivs som en saga – fast en sann sådan.

Dr P Håkanssons stiftelse delade ut stipendier till åtta unga forskare på sammanlagt 3,2 miljoner kronor.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window