Barnen visar upp snabbmatskonst

Barnen på avdelningen Snödroppen på Ekebackens förskola har just nu en utställning på Chikos gatukök i östra Eslöv.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

De stolta konstnärerna på Ekebackens förskola stället ut sin gatukökskonst.

På torsdagen fick hela avdelningen besöka gatuköket och förväntan inför besöket var stor. Marcelo som äger gatuköket välkomnade dem dessutom med korv, dricka och glass. Platsen, som är en av barnens favoritplatser, har barnen fått fördjupa sig i på olika sätt genom alster i både lera och akvarell och dessa ställs nu ut på gatuköket.

Utställningen är en del av projektet Barns plats i det offentliga rummet och började med att barnen fick berätta om sina favoritplatser. Barnen enades sedan om att besöka en av dessa.

Målningar och skulpturer ingår i utställningen.

Skapar känsla av delaktighet

En viktig del i projektet är att barnen ska få känna att deras skapande är betydelsefullt. Att få se sina konstverk i en offentlig miljö som Chikos gatukök skapar en känsla av delaktighet i ett större perspektiv.

– Att få ta sig utanför förskolan och möta en journalist och en kommunikatör som är nyfikna och intresserade av deras konstverk skapar en känsla av att vara viktig och möjligheten att kunna påverka växer hos barnen, säger Hanna Roos som är förskolelärare och ateljerista på Ekebackens förskola.

Fler aptitretande konstverk.

Bygger egna små gatukök

Förutom att barnen har gjort avtryck i det offentliga rummet har även gatuköket tagit plats på förskolan när barnen har byggt upp egna gatukök både ute och inne.

Utställningen finns att se fram till årsskiftet.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window