Årets skolsköterska finns i Eslöv

Ulrika Arvidsson, som arbetar på Östra strö skola och Nya Östra skolan i Eslöv, tilldelas utmärkelsen Årets skolsköterska i Sverige 2019. – Jag känner mig hedrad och glad över utmärkelsen, säger Ulrika Arvidsson.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Ulrika Arvidsson belönas med utmärkelsen Årets skolsköterska i Sverige.

Ulrika Arvidsson skulle ha fått sitt pris av Riksföreningen för skolsköterskor på skolsköterskekongressen i maj, men på grund av covid-19 har kongressen ställts in och utdelningen sker nu digitalt istället.

Sprider kunskap om arbetet med hälsoskolan

I motiveringen till priset skriver Riksföreningen för skolsköterskor att Ulrika Arvidsson har över tio års erfarenhet som skolsköterska och är en kunnig och pålitlig kollega som är omtyckt av elever. Ytterligare en anledning är hennes arbete med en hälsoskola för nyanlända elever i Lund.

Syftet med hälsoskolan är att öka elevernas kunskap om sitt eget mående. Ungdomarna lär sig olika sätt att hantera sitt eget mående genom övningar och strategier.

Detta har Ulrika Arvidsson även pratat om på två internationella arenor, School nurses international i San Francisco 2017 samt Radicalisation Awareness Network (RAN), ett nätverk inom EU i Zagreb 2019. Hon har även delat sina erfarenheter via tidningen Skolhälsan och i The Journal of School Nursing.

Hemligt tills nu

Ulrika själv fick besked om den fina utmärkelsen redan i februari men har fått hålla informationen hemlig för alla utom den allra närmaste familjen.

Traditionsenligt skulle tillkännagivandet ske i maj i samband med Riksföreningens årsmöte och stora kongress, som brukar samla närmare 1800 skolsköterskor från hela landet. Men på grund av restriktioner till följd av corona-pandemin har kongressen fått ställas in.

Riksföreningen utser Årets skolsköterska

Riksföreningen för skolsköterskor utser varje år Årets skolsköterska. Syftet är att uppmärksamma skolsköterskor som är med och bidrar till utveckling av professionen, arbetar med hälsofrämjande och förebyggande insatser på individ- och gruppnivå eller implementerar ny kunskap och forskning i elevhälsans medicinska insats.

Årets skolsköterska utses av riksföreningens styrelse och uppmärksammas på den årliga kongressen där Riksföreningen även har sitt årsmöte.

Läs mer om Riksföreningen för skolsköterskor

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window