Årets pristagare hyllas på digital gala med Mark Levengood

På torsdag den 11 mars sänds Eslövs årliga prisgala som hyllar föreningar, eldsjälar och kreativa personer i kommunen. Galan leds av programledaren, författaren och journalisten Mark Levengood. I pandemins spår blir det i år en helt digital gala som sänds via Eslövs kommuns Youtube-kanal den 11 mars klockan 19–20. Galan är gratis att titta på och det går bra att se den i efterhand.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Mark Levengood och magikern Malin underhåller tillsammans med husbandet Hedda Hatar.

Mark Levengood är konferencier, prisutdelare och berättar Eslövskuriosa och anekdoter – allt med sin egen alldeles speciella charm.

Mark Levengood har antikroppar och kan därför inte smitta andra med corona. Det betyder bland annat att han utan risk kan intervjua och samtala med pristagarna.

En festlig timme

Prisgalan blir en festlig timme med prisutdelningar i sju kategorier: idrottspris, kulturpris, idrottsstipendium, kulturstipendium, årets eldsjäl, jämställdhetspris och ungdomsledarpris.

Husbandet Hedda Hatar står för musikunderhållningen. Hedda Hatar är ett rockband med fyra 21-åriga tjejer från Lund och Eslöv. Förutom sin egen musik har de specialskrivit jinglar och intro till galan.

Det blir också trolleri av den Skånebaserade magikern Malin Nilsson som bjuder på traditionella tricks, men med en egen touch.

Hyllar våra eldsjälar

– Vi är verkligen glada att kunna genomföra galan även i år. Det är så roligt att uppmärksamma och få ställa till med fest för alla dessa engagerade människor i vår kommun, säger kulturutvecklare Lotta Pettersson.

– Med tanke på coronaläget var det länge tveksamt om vi skulle kunna spela in galan eller inte. I vanliga fall bjuder vi pristagarna på mat, men det fick vi tyvärr stryka i år, säger Lotta Pettersson.

Coronasäker inspelning

Inspelningen av galan har planerats noga så att varje person vistas i lokalerna så kort tid som möjligt. Alla deltagare bär munskydd när de är nära varandra och möbleringen gör att alla sitter med minst två meters avstånd när de väntade på att emot sitt pris.

Pristagarna har nominerats av allmänheten och sedan har kultur- och fritidsnämnden beslutat om vilka som får priser och stipendier.

Pristagarna avslöjas på galan

På galan läser kultur- och fritidsnämndens ordförande Christine Melinder och vice ordförande Kire Gelevski motiveringarna och gratulerar pristagarna till utmärkelserna. Varje pristagare och stipendiat får 5 000 kronor.

Pristagarna avslöjas först i samband med sändningen av Prisgalan på Eslövs kommuns Youtubekanal den 11 mars klockan 19-20.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window