Årets byggelev på Carl Engström-skolan får 10 000 kronor i stipendium

Tanja Jönsson får det nya Otto Nilssons-stipendiet för sina insatser på bygg- och anläggningsprogrammet, både i klassrummet och på sin praktikplats.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Tanja Jönsson, elev på bygg- och anläggningsprogrammet, får stipendiumOtto Nilssons Byggnads AB, i samarbete med Eslövs kommun, tilldelar Tanja Jönsson årets stipendium för förtjänstfullt arbete på Carl Engströmgymnasiet i Eslöv. Tanja Jönsson går sista året på bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad.

– Det känns väldigt roligt att få detta pris. I en tid som denna är det extra roligt att bli uppskattad och få bekräftelse på att det man gör uppskattas av andra, inte bara företaget jag har min praktik på, säger hon.

Tanja Jönsson tror att hennes fina betyg och goda omdömen från praktikplatsen hos Skanska bidrog till att hon utsetts till mottagare av stipendiet.

Engagemang, omtanke och förtroende

Det nyinstiftade stipendiet går till en elev som visar engagemang, omtanke och förtroende. Förutom äran får vinnaren 10 000 kronor.

– Årets vinnare är ett fantastiskt exempel på både engagemang, omsorg och ansvar, säger Eva Östberg, biträdande rektor på Carl Engström-skolan.

– För oss är det jätteviktigt att höja statusen på bygg- och anläggningsprogrammet och få eleverna att vilja lite till, säger Patrik Wibelius, affärschef på Otto Nilssons.

Ur motiveringen för stipendiet

  • Stipendietagaren har visat stort engagemang, både genom att intresserat och inlevelsefullt delta i alla delar av skolans arbete, både ute på en arbetsplats samt i skolans samtliga ämnen. Detta märks genom goda vitsord från arbetsplatsen och minst godkända betyg i alla kurser.
  • Stipendietagaren har visat stor omtanke och ses som en förebild både på arbetsplatsen samt i skolan.
  • Stipendietagaren är en uppskattad elev som tar ett stort ansvar både på arbetsplatsen och i skolan. Detta märks exempelvis genom att stipendietagaren har god närvaro. Hen har en förmåga att både kunna skapa och ge förtroende.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window