Arbetsförmedlingen i Eslöv ett av sex kontor som får vara kvar i Skåne

Arbetsförmedlingen i Eslöv är ett av bara sex kontor som får vara kvar i Skåne. På 15 orter försvinner Arbetsförmedlingen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Kontoren i Malmö, Helsingborg, Ystad och Kristianstad blir kvar som tidigare enligt förslaget som kom på torsdagen. Även Eslöv och Simrishamn bevaras, men endast för bokade besök.

Naturligtvis är det glädjande att vi i Eslöv får behålla Arbetsförmedlingen, om än med begränsad service. Vi får nu titta närmare på detaljerna i det förslag som ligger. Det är inte acceptabelt om det är så att kommunerna utan kompensation måste ta över ansvar som tidigare legat på Arbetsförmedlingen, säger Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Eslöv.

132 kontor läggs ner

Arbetsförmedlingen planerar att lägga ner 132 kontor över hela landet under 2019 och 2020. Endast 106 kontor skulle i så fall vara kvar.

Neddragningarna är en del av det stora besparingsprogram som är en följd av den budget riksdagen antog i december 2018. Sedan tidigare har Arbetsförmedlingen aviserat att 4 500 av de cirka 13 400 anställda måste bort.

15 kontor stängs i Skåne

I Skåne stängs kontoren i Bromölla, Hässleholm Broby, Bjuv, Arlöv, Båstad, Höganäs, Klippan, Landskrona, Lund, Svedala, Tomelilla, Trelleborg, Åstorp och Örkelljunga.

I framtiden planerar Arbetsförmedlingen att möta arbetssökande i första hand via digital självservice, i andra hand via telefon, chatt och video och i tredje hand genom planerade och bokade möten.

Arbetsförmedlingens framtida kontorsnät
– länk till Arbetsförmedlingens information

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window