Anmäl dig gärna till skräpplockardagen på lördag!

På lördag är det dags att plocka skräp och se till att det är rent och fint i vår kommun. Den 21 september är nämligen World Cleanup Day då hela Sverige och människor över hela världen plockar skräp samtidigt.

Anmäl dig gärna till skräpplockardagen på den här länken

Hela Sverige plocka skräp på lördag den 21 september.

Du som deltar som privatperson får gärna slänga det skräp som du plockar i de papperskorgar som finns runt om i kommunen eller på återvinningsstationerna eller återvinningscentralerna.

Vi kan hämta det skräp ni plockar

Ni som företräder en förening eller ett byalag får gärna höra av er till oss på kommunen så kan vi hjälpa till med att hämta skräpet som ni plockar. Ring kommunen  under arbetstid senast på fredag på 0413-620 00 och be att få tala med en entreprenadledare för grönyta i kommunen.

Genom att plocka skräp gör du en viktig insats för miljön. Skräp som kastas på land blir till skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren.

Tack för din insats!

Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en plats som redan är skräpig.

Tack till dig som gör en insats för vår miljö!

Hela Sverige plockar skräp 2024

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window