Alegårdens dagverksamhet öppnar igen

Smittläget bedöms så stabilt att Alegårdens dagverksamhet för personer med minnessjukdom kan öppna upp igen efter ett halvårs stängning.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Det här är ett mycket efterlängtat beslut för många. Stängningen har varit nödvändig ur ett smittskyddsperspektiv, men det har medfört mycket stora påfrestningar för de som vårdar en anhörig med minnessjukdom i hemmet, menar Birgitta Wallin, enhetschef för Alegården.

På Alegården firade man öppnandet efter ett halvårs coronastängt med alkoholfritt bubbel och choklad.

Dagverksamheten kommer att delas upp i halvdagar, för- eller eftermiddagar, med max fyra gäster per tillfälle. Detta för att på ett smittsäkert sätt kunna ta emot gästerna.

– Behovet av dagverksamhet är stort och vi hoppas att på detta sätt kunna erbjuda så många som möjligt plats. Vi kommer att vara mycket utomhus så bra kläder och skor för utomhuspromenader är lämpligt att ha med sig, säger Birgitta Wallin.

Förändringar i verksamheten kan ske med kort varsel, såväl öppnande som nedstängning. Detta med hänsyn till covid-19 och dess smittspridning i Eslöv.

Har du frågor? Du är välkommen att kontakta antingen kommunens Kontaktcenter på telefon 0413-620 00 eller Birgitta Wallin, enhetschef, 076-850 82 89.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window