800 000 till populärt samarbetsprojekt för flickor

Eslövs kommun och Rädda Barnen får pengar från Länsstyrelsen för att driva ett gemensamt projekt som ska skapa fritidssysselsättning för unga tjejer med migrationserfarenhet.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Vi har kört ett liknande upplägg tillsammans med Astrid Lindgren AB tidigare och det har varit ett jättestort intresse. Vi har behövt tacka nej till deltagare för att vi inte haft möjlighet att ta emot dem, säger Charlotta Andersson från Rädda Barnen.

800 000 från Länsstyrelsen

Det stora intresset gjorde att Rädda Barnen sökte sig till kommunen för att kunna samarbeta för att möta behoven. Nu har projektet fått drygt 800 000 kronor från Länsstyrelsen.

– Vi har upparbetade grupper sedan tidigare, en på Berga och en på Rönneberga. Vi riktar oss till tjejer mellan nio och tretton år. Vi har även engagerat ett par tjejer i gymnasieålder som hjälper till som aktivitetsledare, berättar Charlotta Andersson.

Målet är att nå fler flickor

I kommunens fritidspolitiska program är ett av målen att nå unga tjejer, särskilt de med migrationserfarenhet, och få dem att engagera sig mer i fritidsaktiviteter.

Av den anledningen är samarbetet med Rädda Barnen en given väg, berättar Rebecca Stewart, fritidsstrateg på Kultur och Fritid.

– Vi vill skapa ett sammanhang där flickorna kan känna sig trygga och våga prova på olika fritidsaktiviteter, säger Rebecca Stewart.

Samarbete med Rädda Barnen

Kommunen och Rädda Barnen kommer att bilda en gemensam styrgrupp för projektet. Den officiella starten blir i oktober.

Under tidigare projekttid arrangerades bland annat prova-på-tillfällen med boxning, tennis och taekwondo. Charlotta Andersson berättar att flera av flickorna valt att fortsätta med aktiviteterna.

Behovet är stort

Det har även startats en basketgrupp, vilket många av tjejerna var sugna på. Basketgruppen drivs i samarbete med föreningen Hemmaplan och Gasverket. Tjejerna har även fått prova på exempelvis smyckestillverkning och måleri.

– Vi vill gärna skapa en varaktig verksamhet eftersom vi ser ett så stort behov och intresse, därför är det så bra att samarbeta med kommunen, säger Charlotta Andersson.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window