250 barn och ungdomar gör Eslöv extra rent och fint

På tisdag den 20 oktober kommer Eslöv att bli extra rent och fint. 250 barn och ungdomar beger sig då ut för att plocka skräp i parker och grönområden.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Skräpplockardagen är ett initiativ av Eslövs Stadskärneförening som bjudit in Carl Engströmgymnasiet och Ekebackens förskola att delta. Dagen genomförs med hjälp av Sparbanksstiftelsen Finn och med stöd av renhållningsbolaget MERAB.

Gynnar båda handeln och de unga

Det är Stadskärneföreningen som sökt och fått 25 000 kronor till projektet Håll Eslöv Rent ur Sparbanksstiftelsen Finns Blixtstödet – ett ekonomiskt stöd för att ge kraft till initiativ som stärker gemenskap och underlättar för dem som drabbas i spåren av coronaviruset.

– Blixtstödet är ett fantastiskt initiativ som gör det möjligt för oss att skapa det här fina samarbetet mellan stadskärnan, den lokala handeln och skolan. Vår förening har som mål att göra Eslöv mer aktivt och attraktivt. Nu i coronartider sitter många unga hemma och vi fick idén att hitta ett samarbete som både aktiverar ungdomarna och gynnar den lokala handeln, säger initiativtagaren Cecilia Reinholdsson, centrumledare i Eslövs Stadskärneförening.

Hållbarhetsfokus i skolan

Nära 100 elever från Carl Engströmgymnasiet och 150 barn och personal från Ekebackens förskola ställer upp på skräpplockardagen.

– Det känns kul att vi så påtagligt hjälps åt i Eslövs kommun, Hållbarhetsfokus är en del av skolans vision. För våra studerande är det givande att så konkret få förståelse för hur viktig miljöfrågan är i vår närmiljö både i och utanför klassrummet, säger Carolina Ignell, lärare på Carl Engström-skolan.

Belönas med träd och presentkort

Gymnasieeleverna på Carl Engström-skolan har förutom att plocka skräp, även hållbarhetsfokus i sin undervisning. Bland annat genom en digital föreläsning av kommunens miljöstrateg Marie Brandt. Eleverna har också skrivit krönikor om det lokala näringslivets hållbarhetsfokus som en del av svenskundervisningen.

Barnen och ungdomarna kommer att arbeta i grupper och även utföra små roliga tävlingsinslag.

Blixtstödet på 25 000 kronor går tillbaka till den lokala handeln i form av presentkort som skräpplockarna kan vinna. Även ett träd kommer att köpas in till Ekebackens förskolan som barnen kan få följa i takt med att det växer.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window