13 juni öppnar vi torget med musik och erbjudanden

Lagom till midsommar är första delen av Stora torgs ombyggnad klar och uteserveringarna kan öppna. Vi firar med att lördagen den 13 juni göra Eslövs centrum midsommarfint och bjuder på musik från klockan 11. Det blir såväl traditionell dragspelsmusik som internationella tongångar. Passa på att utnyttja öppningserbjudanden från butiker, caféer och restauranger i centrum.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Det är det breda gångstråket längs Stora torgs östra sida samt den norra framför Hotell Stensson som öppnar den 13 juni
Det är det breda gångstråket längs Stora torgs östra sida samt den södra delen framför Hotell Stensson som öppnar den 13 juni.

Det är det breda gångstråket längs torgets östra sida och framför Hotell Stensson i söder, som nu öppnar. Därmed kan restaurangerna och caféerna flytta ut sina serveringar, förutsatt att de har polistillstånd.

Stor invigning i slutet av året

Då det är polisen som ger tillstånd för uteserveringar är det oklart hur många som kommer igång redan från start.

Ombyggnaden av själva Stora torg och gator runt omkring fortsätter. Stora torg ska enligt planen vara klart att invigas i slutet av året.

Musik och blommor

Stefan Persson underhåller med dragspelsmusik
Stefan Persson underhåller med dragspelsmusik.

Lördagen den 13 juni smygöppnar vi kring torget och vill skapa midsommarstämning med musikunderhållning och många vackra sommarblommor.

Underhåller gör Stefan Persson med traditionell dragspelsmusik,  varvat med mer internationella tongångar.

Bader Debes, Nabil Kassis och Naim Kassis bjuder på en mix av arabisk musik, jazz och klassiskt.
Bader Debes, Nabil Kassis och Naim Kassis
bjuder på en mix av arabisk musik, jazz och klassiskt.

Bröderna Nabil Kassis och Naim Kassis tillsammans med Bader Debes bjuder på en mix av arabisk musik, jazz, klassiskt och improvisationer. Trion har rötterna Syrien. Nabil Kassis spelar quanon, en arabisk variant av cittra som har sitt ursprung i det antika Grekland, Naim Kassis spelar elpiano och Bader Debes slagverk.

Klockan 11 drar underhållningen igång framför Hotell Stensson.

Öppningserbjudanden i centrum

På grund av risken för spridning av coronaviruset blir detta ett enkelt firande och vi hoppas kunna återkomma med ett större evenemang vid den stora invigningen framåt jul.

Alla uppmanas naturligtvis att hålla avstånd till varandra.

Näringsidkare i centrum bjuder på en rad fina erbjudanden i dagarna tre, den 11 till 13 juni, för att fira att Stora torg nu delvis öppnas upp.

Erbjudanden från butiker, restauranger och caféer kommer du att hitta på Stadskärneföreningens webbplats eslovsstad.se.

Kom ihåg att hålla avstånd!

Ombyggnaden av Köpmansgatan söder om Stationsgränd kommer att pågå en bit in i juli. Den 11 till 13 juni kommer ändå entréerna till galleriorna och butikerna att vara öppna.

Välkommen att njuta av ett midsommarfint Eslövs centrum lördagen den 13 juni från klockan 11 och ta del av näringens fina erbjudanden den 11–13 juni.

Kom ihåg att hålla avstånd och var rädd och dig själv och andra!

Läs mer om ombyggnaden på Stora torgs egen webbplats

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window