Fritidsaktiviteter för barn öppnar igen

Vissa aktiviteter för barn öppnar nu åter efter regeringens beslut att de yngsta ska undantas från rekommendationen om att all  verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner ska vara stängd om den inte är nödvändig. Idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2002 eller senare, såväl inomhus som utomhus, kan därmed starta igen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Detta gäller i Eslövs kommun:

Simskolor startar från vecka 6

Anmälan till simskolorna på Karlsrobadet öppnar vecka 5 som inleds den 1 februari. Simskolegrupperna startar från vecka 6. Detta gäller babysim, Minisim, Krabban, Doppingen och Grodan.

Simskolegrupperna Sälen, Simborgaren och simskola för äldre barn är inställda våren 2021 på grund av renovering av badets 25-metersbassäng.

Kommunens idrottshallar och gymnastiksalar öppnar för barn

Alla kommunens idrottshallar och gymnastiksalar öppnar från måndag den 25 januari för aktiviteter för barn födda 2002 eller senare.

Information går i dagarna ut till föreningar i kommunen där de uppmanas att bedriva verksamheten för barn på ett sätt som följer regeringens och riksförbundens råd och rekommendationer.

Biblioteken fortsätter med hemleverans

Biblioteken i Eslövs kommun fortsätter att hålla stängt för vanliga besök fram till den 1 mars. Biblioteken erbjuder fortsatt hemleverans och avhämtning av lån, och möjlighet att boka tid vid en dator eller för att läsa dagstidningar. Genom att fortsätta med arbetssättet som infördes i december har biblioteken möjlighet att ge service åt fler personer än om verksamheterna skulle öppna upp.

– Väldigt stor del av personalens tid skulle gå åt till att kontrollera att besökare håller avstånd, eller att det inte blir för många personer i lokalerna, säger Per Andersson bibliotekschef i Eslövs kommun.

– Nu kan vi istället fokusera på vår kärnverksamhet och se till att hjälpa så många som möjligt.

Fritidsgården fortsätter med uppsökande verksamhet

Ungdomsverksamheten med fritidsgården Gasverket har under de skärpta restriktionerna arbetat uppsökande i byar och centrala Eslöv. Alla övriga aktiviteter har varit digitala.

– Vi tittar såklart på möjligheten att börja öppna upp vår verksamhet på ett smittsäkert sätt. Våra lokaler är begränsade, så det kan bli svårt att undvika att det blir trängsel, säger Julia Håkansson och Susanne Persson, verksamhetschefer på Gasverket.

Nu avvaktar verksamheten förtydligande från Länsstyrelsen kring hur de ska förhålla sig till den pandemilag som trädde i kraft den 10 januari.

Eslövs kulturskola fortsätter med distansundervisning

All undervisning på Eslövs kulturskola fortsätter på distans fram till den 7 februari för att säkerställa en smittsäker undervisning i alla ämnen. Där efter tas ett nytt beslut utifrån rekommendationer och det rådande smittläget i Skåne.

Inga fysiska februarilovsaktiviteter

Eslövs kommun kommer inte att arrangera aktiviteter under februarilovet som innebär fysiska träffar. Istället tittar verksamheterna på digitala aktiviteter och tips på utflyktsmål i närområdet som lediga barn och unga kan ta del av.

– Föreningar som vill arrangera lovaktiviteter råder vi att göra det efter regeringens rekommendationer och arrangera aktiviteter utan att öka risken för smittspridning, säger Stefan Persson förvaltningschef Kultur och Fritid.

Regeringen.se: Barns fritidsaktiviteter ska kunna hålla öppet

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window