Feriearbete för ungdomar mellan 16 och 18 år

Eslövs kommun erbjuder feriearbeten åt cirka 300 ungdomar under sommaren. Du får en inblick i arbetslivet, erfarenheter, referenser och en chans att tjäna pengar.

Vem kan söka feriearbete?

  • Du behöver inte ha fyllt 16 år när arbetet påbörjas, men ska göra det under året
  • Du som söker får inte ha fyllt 19 år när feriearbetet påbörjas
  • Du måste vara folkbokförd i Eslövs kommun

Här ansöker du till årets feriearbete
Ansökan är öppen 12 februari till 10 mars

Obs! Tänk på att registrera en e-postadress, eftersom du får svar på din ansökan via e-post.

Veckor

Du kan söka feriearbete under följande veckor:

Period 1
17/6–5/7 (vecka 25–27)

Period 2
8/7–26/7 (vecka 28–30)

Period 3
29/7–9/8 (vecka 31–32)
Obs! Två veckor

Lön

Lönen är 90 kronor per timme.

Det tillkommer ingen ersättning för obekväm arbetstid, OB, det vill säga arbete på kvällar och helger. Det är endast en placering bland de aktuella verksamheterna som har obekväma arbetstider och då kommer du bli kompenserad på annat sätt.

Lön betalas ut den 27:e månaden, efter att du arbetat och lämnat in din tidrapport till kontaktcenter i stadshuset.

Besked

Du får besked om du erbjuds ett feriejobb i april månad. Även du som inte blir erbjuden ett feriearbete kommer att få besked.

OBS! Det är viktigt att du tackar ja till feriearbetet när du får beskedet, annars går erbjudandet vidare till en annan sökande.

Registerkontroll

Arbetsgivaren är skyldig att göra en så kallad registerkontroll av personer som erbjuds arbete inom förskola, skola och barnomsorg. Detta gäller även för dig som söker jobb inom lokalvård, vaktmästeri, parkarbete och kök då en del av dessa arbete är i lokaler där barn befinner sig. Kontrollen innebär att vi kontrollerar om du är dömd för något brott som gör att du är olämplig att arbeta med barn och unga.

Du beställer själv ett registerutdrag hos Rikspolisstyrelsen. Välj utdraget som gäller skola och barnomsorg. Det tar minst två veckor innan du får registerutdraget hemskickat. Registerutdraget ska du ta med och visa upp för oss om du blir erbjuden en anställning.

Registerkontroll gäller numera även för arbete inom vård och omsorg. Detta beställer du här hos Rikspolisstyrelsen. Tänk på att registerutdraget ska vara oöppnat.

Vänta inte med att beställa utdraget tills du har fått svar på din ansökan om feriearbete, då utdraget är en förutsättning för att kunna skriva på ditt anställningsbeslut.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window