Feriearbete för ungdomar mellan 16 och 18 år

Eslövs kommun erbjuder feriearbeten åt cirka 300 ungdomar under sommaren. Du behöver inte ha fyllt 16 år när arbetet påbörjas, men ska göra det under innevarande år.

Du som söker ska inte ha fyllt 19 år när feriearbetet påbörjas och du måste också vara folkbokförd i Eslövs kommun. Tänk på att registrera en e-postadress som du använder eftersom du får svar på din ansökan via e-post.

Lön

Lönen för feriearbete är 84 kr per timme.

Det tillkommer ingen ersättning för obekväm arbetstid, OB, det vill säga arbete på kvällar och helger. Det är endast en placering bland de aktuella verksamheterna som har obekväma arbetstider och då kommer du bli kompenserad på annat sätt.

Lön betalas ut den 27:e månaden efter att du arbetat och lämnat in din tidrapport till kontaktcenter i stadshuset.

Besked

Du får besked om du erbjuds ett feriejobb i april månad. Även du som inte blir erbjuden ett feriearbete kommer att få besked.

OBS! Det är viktigt att du tackar ja till feriearbetet när du får beskedet annars går erbjudandet vidare till en annan sökande.

Registerkontroll

Arbetsgivaren är skyldig att göra en så kallad registerkontroll av personer som erbjuds arbete inom förskola, skola och barnomsorg. Detta gäller även för dig som söker jobb inom lokalvård, vaktmästeri, parkarbete och kök då en del av dessa arbete är i lokaler där barn befinner sig. Kontrollen innebär att vi kontrollerar om du är dömd för något brott som gör att du är olämplig att arbeta med barn och unga.

Du beställer själv ett registerutdrag hos Rikspolisstyrelsen. Välj utdraget som gäller skola och barnomsorg. Det tar minst två veckor innan du får registerutdraget hemskickat. Registerutdraget ska du ta med och visa upp för oss om du blir erbjuden en anställning.

Vänta inte med att beställa utdraget tills du har fått svar på din ansökan om feriearbete, då utdraget är en förutsättning för att kunna skriva på ditt anställningsbeslut.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window