Resenärerna

Resenärerna är en skulpturgrupp som är inspirerad av Gröna torgs historia, här låg det en gång en kreatursmarknad. Resenärerna kan vara de som inte blev sålda, som ingen såg eller ville ha, de som var lite udda. Här står de kvar, som tidsresenärer i varandras sällskap.

Skulpturerna är ursprungligen modellerade i lera och sedan avgjutna i brons. Tanken är att barn ska kunna leka och klättra på figurerna och att de ska åldras och bli ännu vackrare med tiden.

Skulpturen Resenärerna

Placering: Gröna torg

Resenärerna placerades på Gröna torg 2024, tanken var att de skulle placeras på torget när det fått sin nya gestaltning men eftersom planerna på detta har skjutits upp på framtiden fick Resenärerna sin placering redan nu.

Jennifer Forsberg (1970- ) är en konstnär som arbetar med konst i det offentliga rummet. Hon använder flera olika material, men ofta är grundformen gjord av lera. Förutom offentlig konst har Jennifer medverkat i en rad separat och grupputställningar både i Sverige och internationellt. Hon undervisar, föreläser och håller workshops på konstnärliga utbildningar i Sverige, Danmark och Norge. Jennifer bor och arbetar i Eljaröd utanför Brösarp.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window