Klart för inflyttning på Eslövs första trygghetsboende

Eslövs första trygghetsboende är nu inflyttningsklart och inom kort flyttar de första hyresgästerna in på Kvarngatan 27–29. För att bo här ska minst en i hushållet ha fyllt 70 år.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

De 38 lägenheterna i trygghetsboendet på Kvarngatan är nu redo för hyresgästerna.
De 38 lägenheterna i trygghetsboendet på Kvarngatan är nu redo för hyresgästerna.

– Att kunna öppna upp Eslövs första trygghetsboende för seniorer har vi kämpat för länge. Det är viktigt att kunna erbjuda olika boendeformer beroende på vilka behov du har. Nu hoppas jag fler hyresvärdar följer efter, säger Tony Hansson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Gemenskap och aktiviteter

Det är Eslövs Bostads AB som i samarbete med Eslövs kommun erbjuder 38 lägenheter med hög standard som gör livet lite enklare för de boende.

Trygghetsboendet erbjuder möjlighet till social gemenskap och gemensamma aktiviteter. Bland annat har hyresgästerna tillgång till en trygghetsvärd och en gemensamhetslokal.

I anslutning till det centralt belägna boendet finns förutom en gemensamhetslokal med kök och plats för cirka 40 personer, en trivsam trädgård med boulebana och platser för umgänge.

En vinst för alla

– Trygghetsvärden jobbar för att skapa social samvaro och kan vara ett nära stöd för de boende. På så sätt förblir de piggare och aktivare. Vi kan då tillsamman skjuta fram eventuella behov av kommunala biståndsinsatser. Ett vinn-vinn-koncept för alla, säger Tony Hansson.

I dagsläget finns fortfarande några lediga lägenheter.

Läs mer om trygghetsboendet på Eslövs Bostads AB:s webbplats

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window