Festlig invigning av Norrevångsskolan

Norrevångsskolan F-6 har byggts till och blivit nästan dubbelt så stor. När den nya tillbyggnaden invigdes var inte fokus bara på insidan. Även utsidan har fått ett ordentligt lyft med en helt ny skolgård.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

– Vi har varit väldigt trångbodda i flera år så att få nya lokaler är fantastiskt. Att dessutom få en ny skolgård känns unikt, säger rektor Anna Merkel Möller.

Invigning av tillbyggnaden av Norrevångskolan.
Bland andra David Westlund, ordförande i barn- och familjenämnden, höll tal under invigningen av tillbyggnaden av Norrevångsskolan.

Lång byggprocess

Hon var med på det första byggmötet 2018 och under byggtiden har det varit stökigt på skolan med elever som fått tränga ihop sig, gå omvägar till matsalen och förlorat flertalet bollar som hamnat innanför byggstängslet.

Men nu är de nya lokalerna klara och klockan 8.00 under torsdagen fick eleverna se insidan och testa den nya utemiljön för första gången.

Elever fick vara med och klippa banden när tillbyggnaden av Norrevångsskolan invigdes.

Insektshotell i gåva

På plats för invigningen fanns bland andra David Westlund, ordförande i barn- och familjenämnden, Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande, och Catharina Malmborg, kommunstyrelsens förste vice ordförande.

De två sistnämnda överlämnade två insektshotell att placeras på skolgården. Trots det gråa vädret och den bitande vinden var stämningen uppsluppen och ett mindre hav av färgglada mössor bredde ut sig för att sjunga sånger och se banden klippas.

Del av skogen finns kvar

I samband med att Norrevångshallen brann ned 2010 brann även en del av skolbyggnaderna. Delar av dem byggdes upp 2011. Där den nya tillbyggnaden nu står växte en skog.

– Vi blev lite oroliga när vi hörde att vår skog skulle försvinna, men tittar man noga så ser man att det fortfarande finns träd och de kommer bara att växa sig större, säger Anna Merkel Möller till eleverna.

Utemiljö Norrevångskolan
I samband med tillbyggnaden fick även utemiljön en rejäl uppdatering.

Tidskapsel gömd i huset

Inne i bygget finns även en tidskapsel som årskurs sex varit med och gjort. Exakt var den är placerad vet dock bara de byggare som var med och gömde den.

Huset har ritats av Kamikaze arkitekter och byggts av Skanska. Budgeten var 70 miljoner och även om det inte är helt klart så ser det ut som att budgeten håller.

Musiksalen på Norrevång.
Den nya musiksalen är ljudisolerad och har många instrument att välja på.

Ljudisolerat musikrum

Tillbyggnaden är i två plan och innehåller flera klassrum med stora fönster med fantastiskt ljusinsläpp. Det finns även rum för bland annat skolsköterska och kurator. I korridorerna har smygar byggts in i väggarna som inbjuder till avkoppling.

Personalen, eller i alla fall musikläraren Ingemar Tågerud, är kanske lite extra stolt över den nya musiksalen – klädd i ljuddämpande askpanel och med en egen gjuten betongplatta för att göra rummet extra ljudisolerat.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window