Familjebehandlare till Eslövs kommun

Ansök här (5 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Familjeenheten är en verksamhet som består av bland annat familjebehandlare, fältare och familjens hus där målgruppen är barn och unga 0-18år. På enheten finns fältsekreterare, familjebehandlare, specialpedagog, arbetsterapeut och en enhetschef. Till Familjeenheten hör även pedagog och socialrådgivare på Familjens hus, som är en familjecentral.

Arbetsuppgifter

Vi söker en medarbetare som vill arbeta i en grupp med kompetenta och trevliga kollegor!

Vill du vara med och utveckla det förebyggande och främjande arbetet riktat till barn/ungdomar och deras föräldrar i Eslöv kommun? Du har tillsammans med en kollega fokus på det förebyggande och främjande arbete i samverkan med elevhälsan. Som familjebehandlare kommer du främst arbeta med barn/ungdomar och deras föräldrar inom ramen för råd och stöd. I arbetet samarbetar du med skola och med andra viktiga personer kring barnet/ungdomen.
Arbete med barn/ungdomar och deras familjer på uppdrag av socialtjänsten kan även förekomma.

Vi strävar efter att erbjuda ett lättillgängligt och tidigt stöd till familjer, stärka skyddsfaktorer och bidra till att barn/ungdomar kan lyckas med sin skola.

På enheten strävar vi efter ett fortlöpande utvecklingsarbete för att ständigt förbättra och kvalitetssäkra vår verksamhet. I arbetsgruppen råder en god stämning och fin sammanhållning mellan medarbetarna. Vi ser att trivseln är viktig och att vi ställer upp och hjälper varandra om och när det behövs.

Din arbetsplats är med gångavstånd till järnvägsstation och finns goda pendlingsmöjligheter för dig som bor i närliggande kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, socialpedagog, specialpedagog, lärare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt arbete och erfarenhet av att arbeta med föräldragrupper i samverkan med elevhälsan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete med en mångkulturell målgrupp. Har du erfarenhet av arbete i skola och kunskap om barn med NPF ser vi det som meriterande. Tjänsten kräver god datorvana då vi arbetar med att utveckla oss än mer digitalt. Eftersom dokumentation och kommunikation är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift.

Vi söker dig som tycker det är viktigt att barn och unga i samhället växer upp under trygga förhållanden. Du är empatisk och förhåller dig enkelt till nya omständigheter. Du som söker har god samarbetsförmåga och ett gott bemötande till alla du möter i ditt arbete. Vi värdesätter att du tar egna initiativ och kan arbeta strukturerat där du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är engagerad, nyskapande och ser allas lika värde i alla människor du möter. För tjänsten krävs förmågan att vara proaktiv. Vi ser även att kunskap om de utmaningar familjer har, som inte har svenska som modersmål, är värdefull för arbetet.

B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav då det ingår resor i tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/naringsliv-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-kommunen/eslovs-kommun-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Enligt Lag (2013:852) om registerkontroll skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmsta polisstation.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window