Jobbkategori: Tekniskt arbete

Mätningsingenjör till Eslövs kommun

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att i Eslövs kommun har vi många fina naturområden varav sex stycken naturreservat? Ett av naturreservaten är Abullahagen, ett unikt naturområde som du når på bara tio minuter med cykel från Eslövs centrum.

Miljö och Samhällsbyggnad ansvarar för Eslövs kommuns miljöarbete, kartor, GIS och bygglov samt gator och parker. Förvaltningen arbetar med myndighetsutövning, planering och utförande. Verksamheterna har stor betydelse för kommunens utveckling och uppgifterna innebär omfattande kontakter med medborgare, företag och övriga förvaltningar inom Eslövs kommun.

Arbetsuppgifter

Som mätningsingenjör kommer du att arbeta självständigt och i grupp med varierande arbetsuppgifter, exempelvis utsättningar av byggnader, inmätning av detaljer inom och utanför detaljplanelagt område, kartera samt skicka leveranser till Lantmäteriet. Du kommer också att förbereda mätuppdrag i lantmäteriförrättningar och utföra mätningar och gränsutredningar kopplat till fastigheter. Du kommer att granska nybyggnadskartor och grundkartor och du håller primärkartan uppdaterad.

Du ska också vara väl insatt i gällande avtal, exempelvis vårt DRK-avtal, ABT-avtal och KFF-avtal. Vidare ansvarar du tillsammans med dina kollegor för att föra statistik och att ta fram debiteringsunderlag för utfört arbete.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden är remissinstans i planärenden och du bistår i arbetet med att granska och besvara dessa remisser. Vidare deltar du i arbetet med att svara i lantmäteriärenden, exempelvis när Lantmäteriet begär samråd med nämnden.

Vidare förväntas du delta aktivt vid verksamhetsplaneringar och i det pågående förändringsarbetet inom avdelningen. Du håller dig informerad om förändringar i lagstiftning och regelverk inom ditt område.

Hos oss arbetar du bland annat i Microsoft officepaketet, ärendehanteringssystemen Platina och Castor samt Geosecma för ArcGIS. Vi använder mätinstrument av märket Leica.

Vi har en spännande höst framför oss. Vi ska bland annat byta ärendehanteringssystem men också flytta till nyrenoverade lokaler i centrala Eslöv.

Kvalifikationer

Du har en YH-utbildning som mätningstekniker/mätningsingenjör alternativt är mätningsingenjör med högskoleutbildning. Vi vill att du har flerårig arbetslivserfarenhet gärna från kommunal mätverksamhet.

Du ska ha god kunskap om hur man utläser information ur och tolkar olika kartunderlag. Vi vill att du har översiktliga kunskaper om fastighetsbildningslagen, plan- och bygglagen och GDPR.

Du ska vidare ha stort intresse för ny mätteknik och digitala lösningar samt behärska mätning med totalstation och GNSS. Vidare ska du ha stort intresse för GIS. Det är meriterande om du har kunskap om och administrativ erfarenhet av GEOSECMA för ArcGIS samt geodatabashantering i ArcGIS. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med drönare i mätverksamhet.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med LINA och BAL. Du bör behärska AutoCAD. Du bör också ha genomgått utbildningen Arbete på väg.

Du ska ha god administrativ förmåga och du trivs lika bra bakom skrivbordet som ute i fält. Du ska ha förmåga att uttrycka dig tydligt på svenska, både i tal och i skrift. Vi förutsätter att du har god datorvana.

Vi lägger stor vikt vid att du har ett gott bemötande, att du är serviceinriktad, noggrann och pedagogisk. Du är samarbetsinriktad, engagerad, kvalitets- och resultatmedveten samt kan arbeta kreativt och självständigt.

Du har körkort med B-behörighet då tjänsten innebär en del fältarbete.

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window