Jobbkategori: Naturvetenskapligt arbete

Livsmedelsinspektör

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att i Eslövs kommun har 9 av 10 medarbetare som tycker att sitt arbete är meningsfullt?

Miljö och Samhällsbyggnad ansvarar för Eslövs kommuns miljöarbete, kartor, GIS och bygglov samt gator och parker. Förvaltningen arbetar med myndighetsutövning, planering och utförande. Verksamheterna har stor betydelse för kommunens utveckling och uppgifterna innebär omfattande kontakter med medborgare, företag och övriga förvaltningar inom Eslövs kommun.

Arbetsuppgifter

Miljöavdelningen söker en livsmedelsinspektör som under ett års tid kan stötta upp den offentliga kontrollen av livsmedelsverksamheter i Eslövs kommun. På grund av pandemin finns en tillsynsskuld där du kommer vara med och stötta upp ett intensivt arbete med fokus på tillsynsbesök. Som livsmedelsinspektör planerar och genomför du kontroller på livsmedelsverksamheter samt tillsammans med dina kollegor utvecklar livsmedelskontrollen i Eslövs kommun.
Du ansvarar för att planera och följa upp den tillsyn du utför samt att dokumentation och debitering genomförs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå som livsmedelsingenjör eller examen inom miljö- och hälsoskydd, alternativt en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Har du tidigare erfarenhet av livsmedelskontroll är det meriterande. Vi ser gärna att du som söker har arbetat i en politiskt styrd organisation då erfarenhet av kommunal organisation och kommunens ansvar som myndighet har betydelse för förståelsen för arbetet. Erfarenhet av ärendehanteringssystemet Ecos är också meriterande.

I myndighetsutövandet är det viktigt att du kan uttrycka dig tydligt på svenska i såväl tal som skrift, att du skriver på ett välstrukturerat och logiskt sätt för att tillgodose behoven och förståelsen hos den tilltänkta mottagaren.

Du som söker arbetar strukturerat och har god planerings-och prioriteringsförmåga. Du är kommunikativ och hittar snabbt lösningar och förbättringar på uppkomna problem i arbetet. Du har förmåga att inleda, genomföra och avsluta ärenden med stor rättssäkerhet samtidigt som du kan ge verksamhetsutövaren en stor förståelse för processen. För att nå framgång i arbetet är du relationskapande både inom och utanför den egna organisationen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window