Jobbkategori: Hälso- och sjukvård

Eslövs kommun söker undersköterskor till hemvården

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025. Visste du att

Arbetsuppgifter

Som undersköterska i hemvården utför du omsorg-, omvårdnads- och serviceinsatser i brukarens hem. Du utgår alltid från brukarens egna förmågor där du arbetar med ett rehabiliterande förhållningssätt för att förbättra brukarens livskvalité. Arbetet som undersköterska är varierande och arbetsuppgifterna består bland annat av delegerade arbetsuppgifter, inköp, städ och tvätt samt andra sociala aktiviteter.

Hemvården består av fem olika enheter/områden. Hemvården Ytter förflyttar sig med bil och övriga enheter med cykel eller gång. Insatserna planeras och publiceras i smarta telefoner som är ett digitalt arbetsredskap. Arbetstiderna varierar och schemat innefattar dagtid, kvällar, natt och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med godkända betyg. Vi tar oss runt med bil, cykel alternativt gång till våra brukare. Därför är det ett krav för tjänsten att du kan cykla och i hemvårdens Ytterområde är det även krav att du har B-körkort. Då arbetet består av att bemöta våra brukare krävs det att du behärskar det svenska språket, både i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet från yrket ser vi det som meriterande.

Som undersköterska i hemvården möter du dagligen brukare i deras hem och det är av stor vikt att du tycker om mötet med människor. Du har ett gott bemötande där du anpassar dig efter varje situation och person. För dig är kvalitet viktig där du fokuserar på brukarens behov. Arbetet är till stor del självständigt och det är viktigt att du har förmågan att lösa problem och planera om vid behov. Tillsammans vill vi säkerställa att våra brukare får den hjälp de ska ha därav är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Då vi även utför HSL-insatser behöver du vara noggrann i arbetet.

Övrig information

Schemalagd arbetstid som innefattar dagtid, kvällar, nätter och helger.

Timanställda till Vård och omsorg i Eslövs kommun

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Förvaltningen Vård och Omsorg omfattar tre verksamhetsområden, äldreomsorg, funktionsnedsättning samt hälsa och bistånd. Med den enskilde individens behov i fokus erbjuder vi individanpassad vård, omsorg, stöd och service.

Arbetsuppgifter

Vård och omsorg är ett brett område vilket innebär att du kan komma att arbeta på ett LSS-boende, inom socialpsykiatrin eller inom äldreomsorgen där du kan komma att arbeta på ett särskilt boende för äldre eller inom hemvården.

Verksamhet äldreomsorg
Som timanställd inom äldreomsorgen kan du arbeta på särskilt boende eller inom hemvården.

Du kommer att arbeta med att ge brukarna en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Detta innebär att du stöttar vid exempelvis personlig hygien, utför delegerade sjukvårdsuppgifter och dokumentation. I arbetsuppgifterna kan även inköp, städ, tvätt samt fritidsaktiviteter ingå. Det är viktigt att det är den enskildes behov som är i fokus och det är utifrån detta förhållningssätt vi organiserar vårt arbete.

Verksamhet funktionsnedsättning
Som timanställd inom funktionsnedsättning kan du arbeta på LSS-boende, inom socialpsykiatrin eller som personlig assistent.

Du kommer att arbeta med att motivera och handleda, vilket innebär att du stödjer brukarna i deras dagliga aktiviteter så att de kan leva ett aktivt och självständigt liv. I arbetsuppgifterna ingår också personlig hygien, enklare matlagning, aktiviteter, delegerade sjukvårdsuppgifter och dokumentation.

Inom båda verksamheterna, äldreomsorg och funktionsnedsättning, är arbetstiderna varierande och förlagda till dag, kväll och natt. Både veckodagar och helger kan förekomma. För att du ska kunna göra ett bra arbete kommer du få en introduktion samt gå bredvid kunnig personal på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

För att gå vidare i rekryteringsprocessen måste du ha fyllt 18 år. Det är meriterande om du har en färdig eller pågående utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av liknande arbete är även det meriterande.

Inom samtliga områden ingår delegerade sjukvårdsuppgifter och dokumentation, vilket ställer krav på datorvana och att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift. Då bilkörning ingår i vissa områden är det meriterande om du har B-körkort för manuell växellåda. Inom andra områden förflyttar man sig med cykel.

I ditt arbete är du närvarande och sätter brukarens behov i centrum. Eftersom du arbetar nära brukarna är det viktigt att du är lugn och trygg. Våra gemensamma värdeord; engagemang, nyskapande och allas lika värde är en ledstjärna för dig i ditt arbete, därför ser vi att du har en god samarbetsförmåga och ett gott bemötande till alla du möter i ditt arbete. Vidare ser vi även att du kan anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

From 220201 begär Eslövs kommun utdrag ur belastningsregistret vid nyanställningar av medarbetare som ska arbeta i brukares hem. För att vi ska kunna anställa dig behöver vi följande utdrag: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Undersköterskor till Kärråkra särskilda boende

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Arbetsuppgifter

I rollen som undersköterska på Kärråkra demensboende ingår det att ge våra boende omvårdnad, service och stöd samt genomföra sociala aktiviteter utifrån den boendes individuella behov och önskemål. Vi arbetar personcentrerat och använder levnadsberättelsen som en viktig del för att ta del av vår boendes behov och önskningar. I arbetet ingår att motivera och stimulera den boende för att bibehålla förmågan till delaktighet och självständighet. Vi arbetar i teamet med BPSD och Senior alert. Som stöd i arbetet arbetar vår demenshandledare som handleder personalen i omvårdnadsarbetet.

Vi arbetar med ett aktivt kontaktmannaskap där samverkan med anhöriga är en viktig del i arbetet. Du kan som ombud även bli ansvarig för olika arbetsuppgifter/arbetsområden som du är intresserad av. Arbetet ställer krav på medicinskt omvårdnadsarbete som en delegerad arbetsuppgift av sjuksköterska. I arbetsuppgifterna ingår dokumentation i systemet Lifecare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med godkända betyg. Vi ser det som starkt meriterande om du tidigare har erfarenhet från demensvården samt har arbetat med BPSD och Senior alert. Då arbetet består i att bemöta våra brukare och hålla kontakt med anhöriga krävs det att du behärskar det svenska språket, i både tal och skrift samt har god läsförståelse. I arbetet ingår det även viss form av kvalitetsarbete samt dokumentation vilket kräver att du har datorvana. Vi arbetar med ständiga förbättringar där du med ditt kreativa sinne medverkar i vårt utvecklingsarbete.

Som undersköterska möter du dagligen våra brukare och det är av stor vikt att du är lugn och trygg i mötet med människor. Utöver våra brukare arbetar du tillsammans med dina kollegor, sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut samt enhetschef där samarbete är viktigt och du bidrar med en positiv laganda. Du ser dina kollegor som en tillgång och visar respekt för andra samt bibehåller ett gott humör. Tillsammans vill vi säkerställa att våra brukare får den hjälp de behöver därför ser du lösningar istället för problem. Du anpassar dig snabbt efter ändrade förhållande och tar ansvar över dina arbetsuppgifter. Givetvis har du ett genuint intresse av att arbeta med äldre människor och sätter individens behov i centrum.

Vill du bli en i teamet? Sök till oss!

Övrig information

From 220201 begär Eslövs kommun utdrag ur belastningsregistret vid nyanställningar av medarbetare som ska arbeta i brukares hem. För att vi ska kunna anställa dig behöver vi följande utdrag:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window