Jobbkategori: Chefer och verksamhetsledare

biträdande rektor till Källebergskolan

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att vi på Barn- och utbildningsförvaltningen i Eslövs kommun tror på högre kvalité genom att satsa på ledarskapsteam i våra verksamheter!

På Källebergsskolan trivs elever och personal och hos oss värdesätter vi ledorden samarbete, gemenskap, trygghet. Vi står för en undervisning som utmanar elever och personal till att våga tänja på sina gränser. Källebergsskolan är en 7-9 skola i Eslöv med ca 25 pedagoger och 270 elever. På skolan finne en idrottsprofil, där en del elever har handboll schemat.

Nu söker vi en biträdande rektor. Ett perfekt karriärkliv för dig som genom flera års arbete som pedagog skaffat dig goda insikter om skolverksamhetens uppdrag och mål och som nu vill arbeta ytterligare med skolutveckling och utvecklas som ledare.

Arbetsuppgifter

Att vara skolledare idag är ett spännande men utmanande uppdrag och vi har sett att det är en framgångsfaktor för såväl kvalitét som arbetsmiljö att få leda verksamheten som ett team. Som biträdande rektor arbetar du tätt med skolans rektor och tillsammans driver ni såväl det pedagogiska utvecklingsarbetet som det systematiska kvalitetsarbetet. I rollen kommer du att ha personalansvar för en del av skolans personal samt ett visst budget- och arbetsmiljöansvar.

Uppdraget som biträdande rektor utgör en del av tjänsten och i den andra delen kommer du få möjlighet att såväl operativt som strategiskt driva och utveckla skolans elevhälsoarbete samt arbeta för ökad trygghet och studiero på skolan. Till stor del kommer du ges möjlighet att vara med i utformningen av uppdraget tillsammans med rektor.

Kvalifikationer

Vi ser det inte som nödvändigt att du har tidigare erfarenhet av ett formellt ledarskap, men vi vill gärna att du haft ett uppdrag där det ingått att leda andra vuxna. Du har en pedagogisk examen och mångårig erfarenhet av uppdrag i skolans värld och vi ser väldigt gärna att du har tidigare erfarenhet av att driva elevhälsoarbete. Har du genomfört det statliga rektorsprogrammet eller annan likvärdig ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Av allra största vikt är att du har rätt egenskaper för jobbet och som biträdande rektor måste du trivas med blandningen av operativt och strategiskt arbete. Du har en hög energinivå och ser till att få saker gjorda och du förstår hur olika delar hänger samman.

Som ledare har du ett stort förtroende för dina medarbetare och litar på att de vill och kan lösa uppdraget. Samtidigt har du mod att agera för att nå mål och resultat om det skulle behövas. Du har lätt för att bygga relationer och det faller sig naturligt för dig att samarbeta på ett smidigt sätt med såväl medarbetare, elever, vårdnadshavare och externa aktörer. Du planerar ditt arbete väl och har förmåga att prioritera mellan dina uppdrag.

Observera att intervjuer är planerade till den 13 juni!

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/naringsliv-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-kommunen/eslovs-kommun-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Enligt Lag (2013:852) om registerkontroll skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmsta polisstation.

Enhetschef till Bergagården

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Äldreomsorgen i Eslöv har sex vård- och omsorgsboende. Bergagården är ett utav dem. Bergagården ligger i östra delen av Eslöv med närhet till natur, mataffär och apotek. Från Bergagården tar du dig enkelt ner till centrum och tågstationen med bussen som stannar alldeles utanför huset.

Vill du vara med att utveckla och kvalitetssäkra enheten med fokus på personcentrerad omvårdnad? Vi söker dig som utifrån ett engagerat, aktivt och närvarande ledarskap coachar medarbetarna och uppmuntrar till teambaserat arbete. Du kommer ha ett nära samarbete med verksamhetschef, kollegor och andra i teamet. Som enhetschef ingår du i äldreomsorgens ledningsgrupp. Vill du bli en av oss och vara med och utveckla äldreomsorgen i Eslöv?

Vi i Eslövs kommun erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till semesterdagstilläggsväxling och kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Med ett salutogent förhållningssätt och tillitsbaserat ledarskap får du som enhetschef möjlighet att vara med och skapa den bästa boendemiljön för våra brukare och bästa arbetsplatsen för våra medarbetare.
Tillsammans med medarbetarna verkar du för att skapa en öppen och tillitsfull organisationskultur. Som ledare är du en viktig förebild för att utveckla och inspirera medarbetare till förbättringar i verksamheten.

I rollen som enhetschef har du ansvar för att driva, leda och utveckla verksamheten utifrån uppsatta mål. Budget-, personal- och arbetsmiljöansvar tillhör din roll. Du har yttersta ansvar för att våra brukare får omvårdnad av god kvalité, anpassad utifrån ett personcentrerat arbetssätt. I din roll arbetar du målinriktat och skapar delaktighet i arbetsgruppen. I dina arbetsuppgifter ingår även att samverka med interna och externa aktörer där närstående är en viktig grupp.

Du ingår i en kompetent och erfaren ledningsgrupp där du arbetar nära din verksamhetschef och övriga enhetschefer med kontinuerligt utvecklings, uppföljnings- och utvärderingsarbete. I din roll som enhetschef har du även hjälp och stöd från flera andra funktioner i förvaltningen såsom ekonomicontroller, HR-konsult, kvalitetscontroller, administratör och kommunikatör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Du har tidigare erfarenhet av formellt ledarskap med ansvar för personal, budget och arbetsmiljö. Vi behöver dig som har ledarerfarenhet inom offentlig verksamhet och/eller inom äldreomsorg. Vi ser det som starkt meriterande ifall du har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete och kunskap om lagstiftningen och nationella föreskrifter som styr vård- och omsorgsverksamheten. Vidare vill vi att du har systemförståelse och analytiskt tänkande för att löpande kunna göra uppföljningar och utvärdera den egna verksamheten.

Vi söker dig som är en engagerad ledare och som är trygg i din ledarroll. Du är en förebild för dina medarbetare och har förmåga att leda, motivera och inspirera andra samt skapa förutsättningar för utveckling. Vidare är du trygg i ditt beslutsfattande och kan anpassa dig till snabbt förändrade förhållanden. Du som söker arbetar strukturerat och har en god planerings- och prioriteringsförmåga. Som person är du mål- och resultatinriktad och bidrar med dina tankar och idéer. Du är ekonomiskt sinnad och kan fördela givna resurser på bästa sätt. Eftersom rollen innebär mycket samverkan såväl internt som externt ser vi det som självklarhet att du är duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer.

Välkommen med din ansökan! Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Intervjuer kommer att hållas den 2 och 7 juni.

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window