Molekylär gastronomi – eller vad händer i köket när vi lagar mat

13 mars 2025, 18:00 - 19:00

13 mar
Molekylär gastronomi – eller vad händer i köket när vi lagar mat

Föreläsning med Per-Olof Hegg som svarar på frågor som:

  • Hur räddar man bearnaisesåsen?
  • Hur blir köttet mörast?
  • Hur blir brödet som nybakat igen?
  • Varför passar vit choklad och rysk kaviar så bra ihop?
  • Varför tinar en kyckling långsammare än vid infrysning?
  • Varför heter det Janssons Frestelse och hur gör man vetenskapligt den bästa Jansson?

Molekylär gastronomi – eller vad händer i köket när vi lagar mat

  • 13 mars 2025, 18:00 - 19:00
  • Längd: 1 timme
Tillgänglighet på platsen
  • Handikapptoalett

Plats

Marieholms bibliotek
Skolvägen 1
241 72 Marieholm

Visa på karta

Arrangör

Marieholms bibliotek, Eslövs kommun