Ketchupens historia: från rutten fisk till Eslöv, via kärleksäpplen och ett och annat ketchupkrig

Ketchupens historia: från rutten fisk till Eslöv, via kärleksäpplen och ett och annat ketchupkrig

Andreas Håkansson, Lunds universitet, talar om ketchupens historia. Ketchupliknande såser har människor njutit länge av. Dagens ketchup föddes i mötet mellan sydasiatiska smaktraditioner, amerikanska råvaror och den industrialiseringsvåg som gick genom västerlandet i slutet på 1800-talet. I föredraget tar vi en tur genom ketchupens, stundvis dramatiska, historia, från dess antika ursprung till hur Eslöv blev Sveriges ketchuphuvudstad i mitten på 1960-talet. Andreas är författare till boken Mat, myter och maskiner: industrimatens ärorika historia.

Gratis, men förboka gärna då det är begränsat med platser. Tel: 0413-627 59.

  • Tidpunkt
  • 24 april 2025, 17:30 - 18:30
  • Eslövs stadsmuseum
  • Östergatan 5
  • 241 39
  • Eslöv
  • Vuxen: Gratis
  • Barn: Gratis
  • 24 april 2025, 17:30 - 18:30

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window