Mat, lunch i gymnasieskolan

Vi arbetar aktivt med recept och råvaruval och vår strävan är att servera så mycket egenproducerad mat som möjligt, med noga utvalda råvaror där vi kontrollerar tillsatser med mera.

Matsedel i mobilen

Vill du läsa matsedeln i din smartphone, kan du ladda ner appen Skolmaten. I appen skolmaten kan ni se meny för alla Eslövs kommun skolor och förskolor. I skolmaten kan ni också lämna feedback om dagens mat. Varje dag efter klockan 10 kommer symboler för ”bra”, ”neutral” och ”mindre bra”, ett enkelt sätt att tycka till om skolmaten.

Alternativa rätter

Varje dag erbjuder vi vegetarisk kost och fläskfri kost (ibland kan detta vara samma rätt).

Specialkost

Specialkost serveras till de elever som har behov av detta. Ett läkarintyg på den ordinerade kosten behövs. Förälder/vårdnadshavare till omyndig elev har informationsansvar kring specialkost.  Det är av största vikt att förändring av specialkost når fram till kökets personal.

Matråd

På skolorna finns matråd och elevråd bestående av elever, pedagoger och personal från köket. På matråden har vi teman som vi pratar kring, och vi fångar upp elevernas synpunkter och önskemål vad gäller till exempel mat och miljö. I samtliga matsalar tar gästerna sin mat själva vilket upplevs som mycket positivt.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window