Equal Eslöv

Är du nyfiken på betydelsefulla kvinnor i Eslövs historia? Projektet Equal Eslöv uppmärksammar historiska Eslövskvinnor genom att skriva in dem i Wikipedia.

Bildcollage av kvinnor ur Eslövs historia

Du kan delta i projektet på flera sätt: 

  • Tipsa oss om historiska Eslövskvinnor
  • Delta i Wikipedia-workshops
  • Skriv om historiska Eslövskvinnor på Wikipedia hemma. Märk din redigering med #EqualEslov.
  • 8 mars: Fira internationella kvinnodagen med oss! Föreläsning, panelsamtal och fika.

Varför Equal Eslöv?

Vi tror det har betydelse för oss idag att få se, hur offentligheten såväl nu som förr i tiden, befolkas av personer av alla kön. Ofta är det män som lyfts, men vi vet att det även finns kvinnor i Eslövs historia som är värda att uppmärksamma. Social hållbarhet och inkludering lyfts bland annat i kommunens handlingsprogram, i det kulturpolitiska programmet och i Agenda 2030. Equal Eslöv är en del av kommunens arbete för en mer jämställd* kommun.

*Jämställdhet innebär att kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla områden i livet. Målet för svensk jämställdhetspolitik är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. (Taget från jämställdhetsmyndighetens hemsida 2019-12-16)

Projektet är ett samarbete mellan Eslövs kommun och Herbert Felixinstitutet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window