Om badet

På Karlsrobadet finns både ett inomhusbad och ett utomhusbad. Under sommaren stänger simhallen och utomhusbadet öppnar istället. Äventyrsbadet är öppet året om.

Aktuella öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Säkerhet och tillgänglighet

Säkerheten på badet är oerhört viktig. Om du som besökare följer instruktioner från badvakterna och våra säkerhetsregler, hjälps vi åt att göra badet till en trygg plats. Hela Karlsrobadet är tillgänglighetsanpassat så att alla som vill besöka oss kan göra det.

Tillgängligheten på badet

Karlsrobadet är tillgänglighetsanpassat så att alla som vill besöka oss kan göra det. Vi har hiss till rutschkanorna inomhus och lift för hjälp att komma ner i bassängerna. Liften är flyttbar, och kan användas både inomhus och utomhus. Det finns även ett enskilt omklädningsrum för en person med assistent.

Fakta om inomhusbassängerna

  • Stora bassängen är 25 x 12,5 meter. Den grundaste delen är 1,2 meter djup, den djupaste delen är 3,8 meter.
  • Vi har två hopptorn som är 3 och 5 meter höga, och en trampolin, även kallad svikt, på 1 meter.
  • Undervisningsbassängen är 10 x 5 meter, och har ett djup på 0,6–1,4 meter.
  • Varmvattenbassängen är 8 x 4,5 meter. Den har ett djup på 0,9–1,4 meter, och är alltid 34 grader.
  • Vi har torrbastu, våtbastu och ångbastu.
  • På äventyrsbadet finns klättervägg, vågmaskin, rutschkanor och virvel. För de minsta finns en egen bassäng med en spännande grotta. Dessutom finns två bubbelpooler.

Fakta om friluftsbadet

Friluftsbadet har öppet juni–augusti. Förutom de olika bassängerna i friluftsbadet finns här även vattenrutschkana och en beachvolleyplan.

  • Den stora bassängen är 50 x 21 meter, har ett djup på 1,2–1,8 meter, och är uppdelad i 8 banor.
  • Undervisningsbassängen är 25 x 12,5 meter. Den är 0,6–0,9 meter djup.
  • Plaskbassängen för de minsta barnen är 10 x 10 meter, med ett djup på 0,1–0,3 meter.

Åldersgräns

På Karlsrobadet har vi åldersgräns för att få bada själv utan vuxens sällskap. Det krävs att barnet har gått ut årskurs 3 och är simkunnig. Som simkunnig räknas barnet om hen kan simma 200 meter, varav 50 meter på rygg.

Låsa skåpen

Det finns skåp i omklädningsrummen som du kan låsa in dina saker i medan du badar. Har du inget hänglås med dig finns det att köpa i receptionen för 40 kronor. Karlsrobadet ansvarar inte för medhavda värdesaker och kläder.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window