Kontaktperson

En kontaktperson är en behovsprövad insats inom LSS. En kontaktperson umgås och gör aktiviteter med en person som har en funktionsnedsättning, som på så sätt får ett större socialt nätverk och större möjlighet att komma ut på aktiviteter.

Vem kan få en kontaktperson?

En kontaktperson kan inte tillsättas mot någons vilja, utan det är en behovsprövad insats som kommunens handläggare gör en bedömning av och fattar beslut om. Insatsen är kostnadsfri.

Att bli kontaktperson

Som kontaktpersonen får du ett arvode, men ingen anställning. Även kontaktpersonens kostnader i samband med aktiviteter ersätts. För att bli kontaktperson ska du vara över 18 år och beredd att avsätta ungefär åtta timmar i månaden för att träffa personen du är kontaktperson för.

Ta kontakt med vårt Kontaktcenter på telefon 0413-620 00 om du är intresserad och vill veta mer om att vara kontaktperson.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window