Vill du bli god man eller förvaltare?

Överförmyndarnämnden i Eslövs kommun är i behov av ställföreträdare (det vill säga gode män och förvaltare) till vuxna personer, såväl svensktalande som de som har andra modersmål. Behärskar du svenska språket väl i tal och skrift och till detta har god kännedom om hur svenska myndigheter och det svenska samhället i övrigt fungerar, är du just den person som vi behöver.

Att vara ställföreträdare för en vuxen person kan innebära att bevaka personens rätt, förvalta personens egendom och sörja för att personen får den omvårdnad och sociala service som behövs. Detta innebär inte att du själv ska utföra åtgärderna utan att du ska se till att det görs. Det innebär också att sköta personens ekonomi, betala räkningar, förvalta tillgångar och lämna personliga medel.

Eftersom utgångspunkten alltid är den vuxnes behov kan uppdraget variera. För att bli ställföreträdare behöver du delta i en grundutbildning för ställföreträdare och en utbildning i ekonomisk redovisning för ställföreträdare.

Intresseanmälan God man, e-tjänst

Intresseanmälan God man, blankett

Under hösten 2018 äger utbildningarna rum vid tre tillfällen.

Grundutbildning:

  • tisdag den 28 aug 2018 kl. 17.00
  • måndag den 22 okt 2018 kl. 17.00
  • onsdag den 28 november  kl. 14.00 – ca 17.00

Ekonomisk redovisning för gode män:

  • torsdag den 6 sep 2018 kl. 17.00
  • torsdag den 25 oktober 2018 kl. 17.00
  • måndag den 3 december kl. 14.00 – ca 17.00

Alla utbildningstillfällena hålls i Eslövs stadshus. Kursen brukar ta cirka 3 timmar, beroende på hur mycket frågor deltagarna har. Det bjuds på fika i pausen.

Anmälan är obligatorisk och görs via overformyndarnamnden@eslov.se eller via telefon, vardagar kl. 10.00 – 12.00 tel 0413 – 620 00.

Varmt välkommen!

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window