Vårlöken

Vårlöken är ett parboende som ligger i närheten av Trollsjön.

Vad är ett parboende?

Ett parboende är ett boende där det är möjligt för par att kunna fortsätta bo tillsammans även om endast ena parten har behov av mer omfattande biståndsbeslutad omsorg än vad som kan tillgodoses i det egna hemmet. Insatsen är frivillig och förutsätter att båda parter vill fortsätta bo tillsammans.

Ansökan om vård- och omsorgsboende

Villkor i hyresavtalet

För Vårlökens parboende gäller, enligt villkor i hyresavtalet, att om personen som är biståndsberättigad avlider sägs den medboende upp. Lägenheten måste lämnas inom tre månader då behovet av parboende inte uppfylls.

Medboende utan beslut

Om den medboende inte har ansökt om eller beviljats några biståndsinsatser för egen del har hen inte rätt till sådana insatser i parboendet och omfattas inte heller av avgiftsreglerna i socialtjänstlagen.

Lägenheterna

I direkt anslutning till boendet finns det en stor trädgård med damm och promenadgångar. Varje lägenhet består av två rum med fullstort kök samt en stor rymlig toalett med dusch. Alla våra lägenheter är utrustade med trygghetslarm. Möblerar gör ni med egna möbler som ger er hemkänsla, trivsel och trygghet. Sängar och madrasser tillhandahåller boendet.

Hemförsäkring för hyresgäster i vård- och omsorgsboende

Som hyresgäst i ett vård- och omsorgsboende är du ansvarig för att teckna den/de försäkringar som krävs för ditt boende. Hemförsäkring ingår inte i ditt boende, utan du är alltså själv ansvarig för att teckna en hemförsäkring.

Även en bra hemförsäkring kan behöva kompletteras utifrån de behov som just du har. En allriskförsäkring, ibland kallad oturs- eller drulleförsäkring, kan vara lämplig att teckna ifall du råkar ut för något som den vanliga boendeförsäkringen inte täcker.

Kontakta ditt försäkringsbolag för att få korrekt information om vilken typ av försäkring/försäkringar som är lämpligast för dig som hyresgäst i ett vård- och omsorgsboende.

Mat och dryck

Maten är en upplevelse för välbefinnandet och vi strävar efter att måltiderna ska vara trevliga och smakfulla. Våra måltider levereras från Kärråkra och ni har möjlighet att välja mellan två rätter varje dag. Måltiderna serveras huvudsakligen i matrummet men ni väljer själv om ni vill äta där eller i er lägenhet.

Personal

På Vårlöken finns omvårdnadspersonal tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet varje vecka och utifrån behov. Sjuksköterska finns på boendet vardagar under dagtid och läkare finns knuten till boendet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window