Matsedel för vård- och omsorgsboenden
I Eslövs kommun arbetar vi aktivt med recept och råvaruval och vår strävan är att servera så mycket egenproducerad mat som möjligt.
Matsalarna på äldreboendena Kärråkra och Ölycke stänger för externa gäster
För att minimera smittspridningen av coronaviruset covid -19 stänger vi matsalarna på Kärråkra och Ölycke servicehus för externa matgäster.
För externa matgäster som brukar äta i våra matsalar och som inte kan tillaga eller köpa hem mat under perioden som matsalarna hålls stängda, erbjuder vi möjligheten att köpa lunchportioner på både Kärråkra och Ölycke servicehus för att ta med hem.
Beställning och tillvägagångssätt får ni genom samtal med respektive kök.
Vänligen kontakta,
Kärråkra 0413-626 25
Ölycke servicehus 0413-641 82
Vi arbetar aktivt med att:
- minska vårt matsvinn
- öka våra inköp av ekologiska livsmedel
- servera mer klimatsmarta måltider
- ge näringstäta måltider till dem som bor på våra boenden.
Matsedel för vård- och omsorgsboenden
Vecka 7, 15-21 februari
Vecka 7
Måndag 15 Feb
Lunch 1 Bruna bönor serveras med stekt fläsk
Lunch 2 Potatislåda med sojafärs och curry
Varma gröns Tricolormix (broccoli, paprika, vaxböna)
Dessert Ananasbitar, vispad grädde
Tisdag 16 Feb
Lunch 1 Wienerkorv, stuvad spenat, potatis
Lunch 2 Kebabpizza med vitlökssås
Varma gröns Morotssymfoni
Dessert Semla
Onsdag 17 Feb
Lunch 1 Grönkålssoppa serveras med ägghalva
Lunch 2 Kryddig köttfärssoppa (mexicosoppa)
Varma gröns Broccoli
Dessert Drottningpaj med vaniljsås
Torsdag 18 Feb
Lunch 1 Kokt fisk, potatis, citronsås varm
Lunch 2 Kycklingpaj serveras med currydressing
Varma gröns Gröna ärtor
Dessert Färsk frukt
Fredag 19 Feb
Lunch 1 Persiljejärpar serveras med gräddsås och kokt potatis
Lunch 2 Pasta serveras med ost- och skinksås
Varma gröns Morötter, skivade
Dessert Solskenssoppa med smak av mango serveras med vispad grädde
Lördag 20 Feb
Lunch 1 Dansk sjömansbiff
Lunch 2 Timjansdoftande fiskgryta med räkor serveras med kokt potatis
Varma gröns Haricots verts
Dessert Hallon & vaniljmousse
Söndag 21 Feb
Lunch 1 Ostpanerad kycklingschnitzel serveras med paprikasås och kokt potatis
Lunch 2 Pastapytt med bacon, tomat och oliver
Varma gröns Slottsgrönsaker
Dessert Marängsviss
Vecka 9 1-7 mars
Måndag 1 mars
- Lunch 1: Stekt fläsk serveras med löksås & kokt potatis
- Lunch 2: Kryddig korvgryta serveras med couscous
- Varma grönsaker: Grön grönsaksblandning
- Dessert: Nyponsoppa
Tisdag 2 Mars
- Lunch 1: Kokt korv med pepparrotssås och potatis
- Lunch 2: Lasagnette med tomat och ost
- Varma grönsaker: Ärter & morötter, tärnade
- Dessert: Färsk frukt
Onsdag 3 Mars
- Lunch 1: Kycklingsoppa Madras
- Lunch 2: Stekt potatis, blodkorv, bacon, lingon
- Varma grönsaker: Morotsmix (orange/gula)
- Dessert: Jordgubbspaj med vaniljsås
Torsdag 4 Mars
- Lunch 1: Stekt spätta serveras med remouladsås & kokt potatis
- Lunch 2: Pizza Hawaii (skinka och ananas)
- Varma grönsaker: Bukettgrönsaker
- Dessert: Hallonsoppa
Fredag 5 Mars
- Lunch 1: Köttbullar serveras med gräddsås och kokt potatis
- Lunch 2: Skinkrulle serveras med chilidressing
- Varma grönsaker: Morötter, skivade
- Dessert: Blåbärsmousse
Lördag 6 Mars
- Lunch 1: Kasslergratäng med ananas och ostsås, potatis
- Lunch 2: Kebabpytt serveras med vitlökssås
- Varma grönsaker: Gröna ärtor
- Dessert: Päron serveras med kardemummagrädde
Söndag 7 Mars
- Lunch 1: Stekt kyckling serveras med gräddsås och kokt potatis
- Lunch 2: Bakad potatis med tonfiskfyllning
- Varma grönsaker: Vaxböna
- Dessert: Hallonsorbet
Vecka 10, 8-14 mars
Måndag 8 Mars
- Lunch 1: Fiskgratäng med rotfrukter och dill, serveras med kokt potatis
- Lunch 2: Oxpytt
- Varma grönsaker: Euromix (bönor, broccoli, morot)
- Dessert: Mangosoppa
Tisdag 9 Mars
- Lunch 1: Biff Lindström serveras med gräddsås och kokt potatis
- Lunch 2: Pasta med laxsås
- Varma grönsaker: Broccoli
- Dessert: Färsk frukt
Onsdag 10 Mars
- Lunch 1: Stekt lunchkorv serveras med potatismos
- Lunch 2: Stekt lever, potatis, gräddsås
- Varma grönsaker: Gröna ärtor
- Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Torsdag 11 Mars
- Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk
- Lunch 2: Hemlagad blomkålssoppa
- Dessert: Pannkaka serveras med vispad grädde
Fredag 12 Mars
- Lunch 1: Skånsk Kalops, potatis
- Lunch 2: Chili con carne serveras med kokt ris
- Varma grönsaker: Morotsmix (orange/gula)
- Dessert: Rabarber och jordgubbskompott med vispgrädde
Lördag 13 Mars
- Lunch 1: Stekt fisk med kall kaviarsås, potatis och ärtor
- Lunch 2: Stekt chorizokorv serveras med potatisgratäng
- Varma grönsaker: Bukettgrönsaker (broccoli, blomkål, morot)
- Dessert: Mangomarinerad frukt serveras med yoghurtklick
Söndag 14 Mars
- Lunch 1: Plommonspäckad karréstek serveras med gräddsås och kokt potatis
- Lunch 2: Grekisk paj fylld med spenat,tomat och ost
- Varma grönsaker: Brytbönor
- Dessert :Citronmousse med chokladcrisp
Vecka 11, 15-21 mars
Måndag 15 Mars
- Lunch 1: Falukorv med stuvade grönsaker, potatis
- Lunch 2: Köttbullar serveras med gräddsås och kokt potatis
- Varma grönsaker: Broccoli
- Dessert: Persikohalvor serveras med vispad grädde
Tisdag 16 Mars
- Lunch 1: Köttfärslimpa fylld med svamp och purjolök serveras med gräddsås & kokt potatis
- Lunch 2: Nudelwok med kyckling och grönsaker
- Varma grönsaker: Morötter, skivade
- Dessert: Färsk frukt
Onsdag 17 Mars
- Lunch 1: Fisk under täcke med dill och ost serveras med potatismos
- Lunch 2: Vegetarisk trädgårdsmästargryta med kokt potatis
- Varma grönsaker: Gröna ärtor
- Dessert: Blåbärskräm
Torsdag 18 Mars
- Lunch 1:Italiensk ostsoppa,skinka
- Lunch 2: Currykycklíng serveras med kokt ris
- Varma grönsaker: Haricots verts
- Dessert: Mannagrynsflammeri med saftsås
Fredag 19 Mars
- Lunch 1:Biffstroganoff serveras med kokt potatis
- Lunch 2: Spaghetti Carbonara(äo)
- Varma grönsaker: Bukettgrönsaker (broccoli, blomkål, morot)
- Dessert: Hallondröm
Lördag 20 Mars
- Lunch 1:Kåldolmar serveras med gräddsås och kokt potatis
- Lunch 2: Fiskgratäng med tomat- och dillsås, potatis
Varma grönsaker: Sommarblandning - Dessert: Exotisk fruktsallad med yoghurtklick
Söndag 21 Mars
- Lunch 1: Schnitzel med pepparsås, kokt potatis
- Lunch 2: Grönsaksbiff serveras med tzatsiki & kokt potatis
- Varma grönsaker: Broccoli
- Dessert: Kladdkaka serveras med vispad grädde
Vecka 12, 22-28 mars
Vecka 8, 22-28 februari
Måndag 22 Februari
- Lunch 1: Pytt i panna, serveras med stekt ägg
- Lunch 2: Italiensk makaronigratäng
- Varma grönsaker, Broccoli
- Dessert: Glassbägare
Tisdag 23 Feb
Lunch 1 Stekt strömming och potatismos
Lunch 2 Köttfärsgryta med svamp,paprika och pasta
Varma gröns Haricots verts
Dessert Färsk frukt
Onsdag 24 Feb
Lunch 1 Kålpudding serveras med gräddsås och kokt potatis
Lunch 2 Levergryta med bacon och äpple, potatis
Varma gröns Morötter, skivade
Dessert Björnbärskompott
Torsdag 25 Feb
Lunch 1 Ost och blomkålssoppa med skinka
Lunch 2 Varm potatissallad med korv i
Varma gröns Amerikansk grönsaksblandning
Dessert Blåbärspaj serveras med vaniljsås
Fredag 26 Feb
Lunch 1 Kokt fläskkorv serveras med rotmos
Lunch 2 Kyckling i chili-ananassås, ris
Varma gröns Blomkål
Dessert Citronfromage
Lördag 27 Feb
Lunch 1 Fiskgratäng med rotfrukter och dill, serveras med kokt potatis
Lunch 2 Stekt isterband serveras med stuvad potatis
Varma gröns Gröna ärtor
Dessert Chokladmousse med smak av apelsin
Söndag 28 Feb
Lunch 1 Klassiskt dillkött serveras med kokt potatis
Lunch 2 Potatisgratäng, kallskuret
Varma gröns Slottsgrönsaker
Dessert Glassbåt
Kärråkras restaurang
Restaurangen på Kärråkra är stängt p.g.a. rådande omständigheter men det går bra att ringa och beställa take-away för avhämtning under öppettiderna. Lunchen serveras kl. 12.00–13.30 samt lördagar och söndagar kl. 12.00–13.30.
Kontakt till restaurangen: 0413 – 626 25
Restaurang Smaklöken på Ölycke servicehus
Restaurangen Smaklöken är stängt p.g.a. rådande omständigheter men det går bra att ringa och beställa take-away för avhämtning under öppettiderna. Lunchen serveras kl. 12.00–13.30 samt lördagar och söndagar kl. 12.00–13.30.
Kontakt till restaurangen: 0413 – 641 82
Komplettera din feedback genom att välja en kategori och ange kommentar.
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.