Matsedel för vård- och omsorgsboenden

I Eslövs kommun arbetar vi aktivt med recept och råvaruval och vår strävan är att servera så mycket egenproducerad mat som möjligt.

Nu är även Kärråkra restaurang öppen!

Varmt välkomna!

Vi arbetar aktivt med att:

  • minska vårt matsvinn
  • öka våra inköp av ekologiska livsmedel
  • servera mer klimatsmarta måltider
  • ge näringstäta måltider till dem som bor på våra boenden.

Matsedel för vård- och omsorgsboenden

Vecka 18, 2-8 maj

Vecka 18
Måndag 2 Maj

  • Lunch 1: Pytt i panna serveras med stekt ägg
  • Lunch 2: Grönsaksbiff serveras med tzatsiki & kokt potatis
  • Varma grönsak: Brytbönor
  • Dessert: Mangosoppa

Tisdag 3 Maj

  • Lunch 1: Stekt spätta serveras med remouladsås & kokt potatis
  • Lunch 2: Kycklingsoppa Madras
  • Varma grönsak: Broccoli
  • Dessert: Färsk frukt

Onsdag 4 Maj

  • Lunch 1: Mos på potatis & palsternacka serveras med stekt lunchkorv, ketchup och senap
  • Lunch 2: Potatis och köttfärslåda med curry
  • Varma grönsak: Morotssymfoni
  • Dessert: Chokladpudding med vispad grädde

Torsdag 5 Maj

  • Lunch 1: Fiskgratäng med krispigt täcke serveras med kokt potatis & kall citrussås
  • Lunch 2: Italiensk ostsoppa,skinka
  • Varma grönsak: Gröna ärtor
  • Dessert: Sockerkaka med vispad grädde, toppad med bär

Fredag 6 Maj

  • Lunch 1: Rotmos och rimmad fläskbog
  • Lunch 2: Kycklinglasagne
  • Varma grönsak: Morotsmix (orange/gula)
  • Dessert: Hallonkompott serveras med vispad grädde

Lördag 7 Maj

  • Lunch 1: schnitzel med kryddsmör, skysås och kokt potatis
  • Lunch 2: Kryddig korvgryta serveras med kokt potatis
  • Varma grönsak: Slottsgrönsaker
  • Dessert: Brylépudding serveras med karamellsås

Söndag 8 Maj

  • Lunch 1: Plommonspäckad karréstek serveras med gräddsås och kokt potatis
  • Lunch 2: Fiskgryta med primörer, kokt potatis
  • Varma grönsak: Bukettgrönsaker (broccoli, blomkål, morot)
  • Dessert: Mandeltårta

Vecka 19, 9-15 maj

Vecka 19

Måndag 9 Maj

  • Lunch 1: Stekt fläsk serveras med löksås & kokt potatis
  • Lunch 2: Pasta med laxsås
  • Varma grönsak: Morotssymfoni
  • Dessert: Persikohalvor serveras med vispad grädde

Tisdag 10 Maj

  • Lunch 1: Kokt torskfilé serveras med skånsk senapssås & kokt potatis
  • Lunch 2: Flygande Jakob, ris
  • Varma grönsak: Broccoli
  • Dessert: Färsk frukt

Onsdag 11 Maj

  • Lunch 1: Potatis och purjolökssoppa med skinka
  • Lunch 2: Paj med krämig baconfyllning
  • Varma grönsak: Sommarblandning
  • Dessert: Jordgubbspaj med vaniljsås

Torsdag 12 Maj

  • Lunch 1: Kokt fläskkorv serveras med pepparrotssås och kokt potatis
  • Lunch 2: Ost och broccolisoppa med skinktärningar, bröd och köttpålägg (äo)
  • Varma grönsak: Romanescosymfoni
  • Dessert: Hallondröm

Fredag 13 Maj

  • Lunch 1: Pannbiff med stekt lök, gräddsås, kokt potatis
  • Lunch 2: Risotto med skinka och tomat
  • Varma grönsak: Brytbönor
  • Dessert: Blåbärskräm

Lördag 14 Maj

  • Lunch 1: Kycklingfilé med smakrikt täcke serveras med klyftpotatis
  • Lunch 2: Fiskgryta med primörer, kokt potatis
  • Varma grönsak: Grön sparris
  • Dessert: Exotisk fruktsallad med yoghurtklick

Söndag 15 Maj

  • Lunch 1: Klassisk kalops serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Pastapytt med bacon, tomat och oliver
  • Varma grönsak: Morötter, skivade
  • Dessert: Choklad & hallonmousse

Vecka 20, 16-22 maj

Vecka 20

Måndag 16 Maj

  • Lunch 1: Kasslergratäng serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Vegetarisk trädgårdsmästargryta med kokt potatis
  • Varma grönsak: Euromix (bönor, broccoli, morot)
  • Dessert: Aprikossoppa

Tisdag 17 Maj

  • Lunch 1: Stekt lunchkorv serveras med stuvade morötter och kokt potatis
  • Lunch 2: Italiensk Ostsoppa
  • Varma grönsak: Grön grönsaksblandning
  • Dessert: Färsk frukt

Onsdag 18 Maj

  • Lunch 1: Fisk under täcke med dill och ost serveras med potatismos
  • Lunch 2: Färsbiff serveras med potatismos
  • Varma grönsak: Gröna ärtor
  • Dessert: Hallonkompott

Torsdag 19 Maj

  • Lunch 1: Västerbotten och blomkålssoppa
  • Lunch 2: Pizza salami & oliv
  • Varma grönsak: Haricots verts
  • Dessert: Päronkaka serveras med kardemummagrädde

Fredag 20 Maj

  • Lunch 1: Spagetti serveras med köttfärssås
  • Lunch 2: Bakad potatis serveras med kall skinksås
  • Varma grönsak: Slottsgrönsaker
  • Dessert: Citronmousse med chokladcrisp

Lördag 21 Maj

  • Lunch 1: Kyckling i currysås, ris
  • Lunch 2: Blodkorv/Potatisbullar serveras med stekta bacontärningar
  • Varma grönsak: Bukettgrönsaker (broccoli, blomkål, morot)
  • Dessert: Solskenssoppa med smak av mango serveras med vispad grädde

Söndag 22 Maj

  • Lunch 1: Helstekt skivad kotlettrad serveras med gräddsås & kokt potatis
  • Lunch 2: Stekt fisk med kall kaviarsås, potatis
  • Varma grönsak: Sommarblandning
  • Dessert: Glassbåt

Kärråkras restaurang

Restaurangen på Kärråkra är öppen för lunch alla dagar i veckan.
Lunchen serveras kl. 12.00–13.30 samt lördagar och söndagar kl.  12.00–13.30.

Av säkerhetsskäl är dörrarna till Kärråkra låsta på helgerna. Ring därför nedanstående nummer för att boka tid för lunch lördagar och söndagar. (Gäller inte vardagar.)

Kontakt till restaurangen: 0413 – 626 25

Restaurang Smaklöken på Ölycke servicehus

Restaurangen Smaklöken har öppet för lunch alla dagar i veckan.
Lunchen serveras kl. 12.00–13.30 samt lördagar och söndagar kl.  12.00–13.30.

Kontakt till restaurangen: 0413 – 641 82

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window