Matsedel för vård- och omsorgsboenden

I Eslövs kommun arbetar vi aktivt med recept och råvaruval och vår strävan är att servera så mycket egenproducerad mat som möjligt.

Vi arbetar aktivt med att:

  • minska vårt matsvinn
  • öka våra inköp av ekologiska livsmedel
  • servera mer klimatsmarta måltider
  • ge näringstäta måltider till dem som bor på våra boenden.

Matsedel för vård- och omsorgsboenden

Vecka 47, 22-28 november

Vecka 47

Måndag 22 november

  • Lunch 1: Bruna bönor serveras med stekt falukorv
  • Lunch 2: Ärtnuggets serveras med ris och vitlökssås
  • Varma grönsaker: Broccoli
  • Dessert: Hallonkompott

Tisdag 23 november

  • Lunch 1: Moussaka
  • Lunch 2: Fiskgryta med smak av lime serveras med kokt potatis
  • Varma grönsaker: Amerikansk grönsaksblandning
  • Dessert: Ananasbitar med vispad grädde

Onsdag 24 november

  • Lunch 1: Gulaschsoppa med gräddfilsklick
  • Lunch 2: Krämig morotssoppa med skinktärningar
  • Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås

Torsdag 25 november

  • Lunch 1: Blomkålsstuvning serveras med stekt fläsk och kokt potatis
  • Lunch 2: Nudelwok med kyckling och grönsaker
  • Varma grönsaker: Euromix
  • Dessert: Färsk frukt

Fredag 26 november

  • Lunch 1: Medelhavsgratinerad sej serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Pizza Capricciosa
  • Varma grönsaker: Gröna ärtor
  • Dessert: Körsbärssoppa

Lördag 27 november

  • Lunch 1: Köttgryta med tomat och lök serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Grönsaksbiff serveras med kokt potatis och tzatsiki
  • Varma grönsaker: Brytbönor
  • Dessert: Exotisk fruktsallad med yoghurtklick

Söndag 28 november

  • Lunch 1: Schnitzel serveras med kokt potatis och pepparsås
  • Lunch 2: Kycklingpaj serveras med currydressing
  • Varma grönsaker: Sommarblandning
  • Dessert: Hallonmousse

Vecka 48, 29 november – 5 december

Vecka 48

Måndag 29 november

  • Lunch 1: Pytt i panna serveras med stekt ägg
  • Lunch 2: Pasta serveras med ost- och skinksås
  • Varma grönsaker: Euromix
  • Dessert: Blåbärssoppa

Tisdag 30 november

  • Lunch 1: Kålpudding serveras med kokt potatis och gräddsås
  • Lunch 2: Falufrestelse med tomat
  • Varma grönsaker: Morötter
  • Dessert: Färsk frukt

Onsdag 1 december

  • Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk
  • Lunch 2: Högsbosoppa med prinskorv
  • Dessert: Pannkaka med vispad grädde

Torsdag 2 december

  • Lunch 1: Lättpanerad flundrafilé serveras med kokt potatis och Karl Alfredsås
  • Lunch 2: Skinkrulle serveras med chilidressing
  • Varma grönsaker: Grön grönsaksblandning
  • Dessert: Chokladpudding med vispad grädde

Fredag 3 december

  • Lunch 1: Kokt köttkorv serveras med kokt potatis och persiljesås
  • Lunch 2: Köttgryta med rotfrukter serveras med ris
  • Varma grönsaker: Broccoli
  • Dessert: Äppelkräm med kardemummagrädde

Lördag 4 december

  • Lunch 1: Fiskgratäng i morotssås serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Kasslergryta med tomat serveras med kokt potatis
  • Varma grönsaker: Bukettgrönsaker
  • Dessert: Päronhalvor med vispad chokladgrädde

Söndag 5 december

  • Lunch 1: Stekt kyckling serveras med kokt potatis och gräddsås
  • Lunch 2: Bakad potatis serveras med gubbröra
  • Varma grönsaker: Haricots verts
  • Dessert: Viennetta glass

Vecka 49, 6-12 december

Vecka 49

Måndag 6 december

  • Lunch 1: Spagetti och köttfärssås
  • Lunch 2: Fiskgryta med primörer, serveras med kokt potatis
  • Varma grönsaker: Broccoli
  • Dessert: Nyponsoppa med mandelskorpa

Tisdag 7 december

  • Lunch 1: Sommarkorv med tomat- och pepparrot, serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Potatisgratäng med sojafärs och curry
  • Varma grönsaker: Grön grönsaksblandning
  • Dessert: Färsk frukt

Onsdag 8 december

  • Lunch 1: Ost- och broccolisoppa med skinktärningar
  • Lunch 2: Morotssoppa med kanel, chili och vitlök
  • Dessert: Körsbärskaka med vispgrädde

Torsdag 9 december

  • Lunch 1: Julens klassiska lutfisk, serveras med skånsk senapssås och kokt potatis
  • Lunch 2: Vegetarisk trädgårdsmästargryta, serveras med kokt potatis
  • Varma grönsaker: Gröna ärtor
  • Dessert: Chokladmousse

Fredag 10 december

  • Lunch 1: Helstekt kotlett, serveras med bearnaisesås och kulpotatis
  • Lunch 2: Färsbiff, serveras med bearnaisesås med kulpotatis
  • Varma grönsaker: Haricots verts
  • Dessert: Kladdkaka med bär och vispgrädde

Lördag 11 december

  • Lunch 1: Klassiskt dillkött, serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Stekt isterband, serveras med stuvad potatis
  • Varma grönsaker: Morotssymfoni
  • Dessert: Mangomarinerad frukt med vispad grädde

Söndag 12 december

  • Lunch 1: Kasslergratäng, serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Pastapytt med bacon, tomat och oliver
  • Varma grönsaker: Euromix
  • Dessert: Marängsviss

Vecka 50, 13-19 december

Vecka 50

Måndag 13 december

  • Lunch 1: Bruna bönor, serveras med stekt fläsk
  • Lunch 2: Kyckling i currysås, serveras med ris
  • Varma grönsaker: Broccoli
  • Dessert: Jordgubbskompott med yoghurtklick

Tisdag 14 december

  • Lunch 1: Pytt i panna, serveras med stekt ägg
  • Lunch 2: Kebabpizza med vitlökssås
  • Varma grönsaker: Brytbönor
  • Dessert: Färsk frukt

Onsdag 15 december

  • Lunch 1: Grönkålssoppa, serveras med ägghalva och prinskorv
  • Lunch 2: Mexicosoppa
  • Dessert: Hallondröm

Torsdag 16 december

  • Lunch 1: Köttfärslimpa, serveras med gräddsås och kokt potatis
  • Lunch 2: Löksill, serveras med ägg, gräddfil och kokt potatis
  • Varma grönsaker: Morötter
  • Dessert: Aprikossoppa

Fredag 17 december

  • Lunch 1: Stekt sillflundra, serveras med potatismos
  • Lunch 2: Wienerkorv, serveras med potatismos
  • Varma grönsaker: Gröna ärtor
  • Dessert: Drottningkräm

Lördag 18 december

  • Lunch 1: Julig köttgryta med smak av kanel och glögg, serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Grönkålspaj toppad med nötter, serveras med kall äppel- och dijonsås
  • Varma grönsaker: Bukettgrönsaker
  • Dessert: Glass med chokladsås

Söndag 19 december

  • Lunch 1: Skinkstek, serveras med äppelsås och kokt potatis
  • Lunch 2: Paj med krämig baconfyllning
  • Varma grönsaker: Grönsaksblandning
  • Dessert: Ananasmousse

Kärråkras restaurang

Restaurangen på Kärråkra är öppen för lunch alla dagar i veckan.
Lunchen serveras kl. 12.00–13.30 samt lördagar och söndagar kl.  12.00–13.30.

Av säkerhetsskäl är dörrarna till Kärråkra låsta på helgerna. Ring därför nedanstående nummer för att boka tid för lunch lördagar och söndagar. (Gäller inte vardagar.)

Kontakt till restaurangen: 0413 – 626 25

Restaurang Smaklöken på Ölycke servicehus

Restaurangen Smaklöken har öppet för lunch alla dagar i veckan.
Lunchen serveras kl. 12.00–13.30 samt lördagar och söndagar kl.  12.00–13.30.

Kontakt till restaurangen: 0413 – 641 82

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window