Matsedel för vård- och omsorgsboenden

I Eslövs kommun arbetar vi aktivt med recept och råvaruval och vår strävan är att servera så mycket egenproducerad mat som möjligt.

Matsalarna på äldreboendena Kärråkra och Ölycke är stängda för externa gäster

För att minimera smittspridningen av coronaviruset covid -19 stänger vi matsalarna på Kärråkra och Ölycke servicehus för externa matgäster.

För externa matgäster som brukar äta i våra matsalar och som inte kan tillaga eller köpa hem mat under perioden som matsalarna hålls stängda, erbjuder vi möjligheten att köpa lunchportioner på både Kärråkra och Ölycke servicehus för att ta med hem.

Beställning och tillvägagångssätt får ni genom samtal med respektive kök.

Vänligen kontakta,
Kärråkra 0413-626 25
Ölycke servicehus 0413-641 82

Vi arbetar aktivt med att:

  • minska vårt matsvinn
  • öka våra inköp av ekologiska livsmedel
  • servera mer klimatsmarta måltider
  • ge näringstäta måltider till dem som bor på våra boenden.

Matsedel för vård- och omsorgsboenden

Vecka 19, 10-16 maj

Vecka 19
Måndag 10 Maj

  • Lunch 1: Stekt fläsk serveras med löksås & kokt potatis
  • Lunch 2: Pasta med laxsås
  • Varma grönsaker: Morotssymfoni
  • Dessert: Persikohalvor serveras med vispad grädde

Tisdag 11 Maj

  • Lunch 1: Kokt fläskkorv serveras med pepparrotssås och kokt potatis
  • Lunch 2: Pytt i panna serveras med stekt ägg
  • Varma grönsaker: Broccoli
  • Dessert: Färsk frukt

Onsdag 12 Maj

  • Lunch 1:Potatis och purjolökssoppa med skinka
  • Lunch 2: Majssoppa
  • Dessert: Jordgubbspaj med vaniljsås

Torsdag 13 Maj Kristi himmelfärds dag

  • Lunch 1: Kycklingfilé med smakrikt täcke serveras med klyftpotatis
  • Lunch 2: Paj med krämig baconfyllning
  • Varma grönsaker: Romanescosymfoni
  • Dessert: Hallondröm

Fredag 14 Maj

  • Lunch 1: Pannbiff med stekt lök, gräddsås, kokt potatis
  • Lunch 2: Varm potatissallad med korv i
  • Varma grönsaker: Brytbönor
  • Dessert: Blåbärskräm

Lördag 15 Maj

  • Lunch 1: Kokt lax serveras med kall örtagårdssås och kokt potatis
  • Lunch 2: Pastapytt med bacon, tomat och oliver
  • Varma grönsaker: Grön sparris
  • Dessert: Exotisk fruktsallad med yoghurtklick

Söndag 16 Maj

  • Lunch 1: Klassiskt dillkött serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Potatisgratäng, kallskuret
  • Varma grönsaker: Morötter, skivade
  • Dessert: Choklad och hallonmusseform

Vecka 20, 17-23 maj

Vecka 20
Måndag 17 Maj

  • Lunch 1: Kåldolmar serveras med gräddsås och kokt potatis
  • Lunch 2: Vegetarisk trädgårdsmästargryta med kokt potatis
  • Varma grönsaker: Euromix (bönor, broccoli, morot)
  • Dessert: Päronsoppa

Tisdag 18 Maj

  • Lunch 1: Stekt lunchkorv serveras med stuvade morötter och kokt potatis
  • Lunch 2: Nudelwok med kyckling och grönsaker
  • Varma grönsaker: Grön grönsaksblandning
  • Dessert: Färsk frukt

Onsdag 19 Maj

  • Lunch 1: Fisk under täcke med dill och ost serveras med potatismos
  • Lunch 2: Färsbiff serveras med potatismos
  • Varma grönsaker: Gröna ärtor
  • Dessert: Hallonkompott

Torsdag 20 Maj

  • Lunch 1: Blomkålssoppa med baconströssel
  • Lunch 2: Italiensk Ostsoppa
  • Dessert: Päronkaka serveras med kardemummagrädde

Fredag 21 Maj

  • Lunch 1: Biffstroganoff serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Pizza salami & oliv
  • Varma grönsaker: Slottsgrönsaker
  • Dessert: Chokladmousse

Lördag 22 Maj

  • Lunch 1: Kycklinggratäng med rabarber serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Bakad potatis serveras med kall skinksås
  • Varma grönsaker: Haricots verts
  • Dessert: Brylépudding serveras med karamellsås

Söndag 23 Maj Pingstdagen

  • Lunch 1: Helstekt skivad kotlettrad serveras med gräddsås & kokt potatis
  • Lunch 2: Fiskgryta med primörer, kokt potatis
  • Varma grönsaker: Sommarblandning
  • Dessert: Chokladfudgetårta

Vecka 21, 24-30 maj

Vecka 21
Måndag 24 Maj

  • Lunch 1: Kokt fisk, senapssås, potatis
  • Lunch 2: Vegetarisk schnitzel, ris, currysås
  • Varma grönsaker: Gröna ärtor
  • Dessert: Aprikossoppa

Tisdag 25 Maj

  • Lunch 1: Ugnsstekt falukorv med potatismos
  • Lunch 2: Spagetti Carbonara
  • Varma grönsaker: Morotssymfoni
  • Dessert: Färsk frukt

Onsdag 26 Maj

  • Lunch 1: Fisksoppa serveras med en klick aioli
  • Lunch 2: Levergryta med bacon och äpple, potatis
  • Varma grönsaker: Grönsaksblandning
  • Dessert: Mannagrynsflammeri med saftsås

Torsdag 27 Maj

  • Lunch 1: Kycklinglasagne
  • Lunch 2: Grönsaksbiff serveras med tzatsiki & kokt potatis
  • Varma grönsaker: Broccoli
  • Dessert: Jordgubbskompott serveras med vispad grädde

Fredag 28 Maj

  • Lunch 1: Köttbullar serveras med gräddsås och kokt potatis
  • Lunch 2: Gratäng med potatis, kassler och purjolök
  • Varma grönsaker: Amerikansk grönsaksblandning
  • Dessert: Citronfromage

Lördag 29 Maj

  • Lunch 1: Köttgryta med tomat och lök serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Grekisk paj fylld med spenat,tomat och ost
  • Varma grönsaker: Euromix (bönor, broccoli, morot)
  • Dessert: Glassbåt

Söndag 30 Maj

  • Lunch 1: Kassler med ananassås, potatis
  • Lunch 2: Dansk sjömansbiff (gratäng med pannbiff, skivad potatis och sky)
  • Varma grönsaker: Haricots verts
  • Dessert: Kladdkaka serveras med vispad grädde

Vecka 22, 31 maj-6 juni

Vecka 22
Måndag 31 Maj

  • Lunch 1:  Currykycklíng serveras med kokt ris
  • Lunch 2:  Kryddig korv, dillstuvad potatis
  • Varma grönsaker:  Morötter, skivade
  • Dessert:  Drottningkräm

Tisdag 1 Juni

  • Lunch 1:  Moussaka (potatis- och köttfärsgratäng)
  • Lunch 2:  Pizza Capricciosa
  • Varma grönsaker: Blomkål
  • Dessert:  Nyponsoppa med mandelskorpa

Onsdag 2 Juni

  • Lunch 1:  Gulaschsoppa, gräddfilsklick
  • Lunch 2:  Minestronesoppa med kycklingkött
  • Varma grönsaker:  Grönsaksblandning
  • Dessert:  Jordgubb och rabarberpaj med vaniljsås

Torsdag 3 Juni

  • Lunch 1:  Stekt sillflundra, potatismos
  • Lunch 2:  Ärtnuggets med ris och vitlökssås
  • Varma grönsaker:  Gröna ärtor
  • Dessert:  Färsk frukt

Fredag 4 Juni

  • Lunch 1: Korv Forsell (smak av tomat, senap, dill och pepparrot) serveras med kokt potatis
  • Lunch 2:  Tacokkryddad fisk, potatismos, mangosalsa
  • Varma grönsaker:  Brytbönor
  • Dessert:  Äppelkräm med krisp

Lördag 5 Juni

  • Lunch 1: Fiskgratäng med rotfrukter och dill, serveras med kokt potatis
  • Lunch 2: Bakad potatis serveras med bacon och sweet chiliröra
  • Varma grönsaker: Grön grönsaksblandning
  • Dessert: Hallonmousse

Söndag 6 Jun Nationaldagen

  • Lunch 1:  Stekt kyckling, kokt potatis, palsternacks och senapssås
  • Lunch 2:  Kasslergryta med tomat serveras med kokt potatis
  • Varma grönsaker: Sommarblandning
  • Dessert: Glass serveras med jordgubbssås

Kärråkras restaurang

Restaurangen på Kärråkra är stängt p.g.a. rådande omständigheter men det går bra att ringa och beställa take-away för avhämtning under öppettiderna. Lunchen serveras kl. 12.00–13.30 samt lördagar och söndagar kl.  12.00–13.30.

Kontakt till restaurangen: 0413 – 626 25

Restaurang Smaklöken på Ölycke servicehus

Restaurangen Smaklöken är stängt p.g.a. rådande omständigheter men det går bra att ringa och beställa take-away för avhämtning under öppettiderna. Lunchen serveras kl. 12.00–13.30 samt lördagar och söndagar kl.  12.00–13.30.

Kontakt till restaurangen: 0413 – 641 82

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window