Dagverksamhet för personer med demens
Personer som bor hemma och har en minnessjukdom kan ha rätt att delta i kommunens dagverksamhet. Genom dagverksamhet ges bland annat sysselsättning, gemenskap och stöd, men också avlastning till anhöriga.
Dagverksamhet bedrivs på två ställen i kommunen – Alegården, som drivs i anslutning till Kärråkra demensboende på Trollenäsvägen 2 och Lillgården som drivs i anslutning till Mötesplats Karidal på Tröskevägen 2.
Vem har rätt till dagverksamhet?
Till dagverksamhet kan personer som bor i eget boende och har en minnessjukdom komma under vardagar för att få social gemenskap och förströelse genom enklare vardagsaktiviteter. Det är personens behov av social samvaro och deras anhörigas behov av avlastning som styr antalet besök på dagverksamheten.
I dagverksamheten får personer även stöd och hjälp för att stärka sig så att de med bibehållen integritet och på bästa möjliga sätt kan bevara sina funktioner. Vi vill ta tillvara på det friska helt enkelt.
Ansökan
När en ansökan om dagverksamhet görs tar biståndshandläggare emot denna och fattar beslut om bistånd kring dagverksamhet.
Ansökan om bistånd avseende hemtjänst, trygghetslarm och andra vård- och omsorgsinsatser
Avgifter
Avgifter som rör dagverksamhet debiteras enligt gällande timtaxa, se avgifter inom vård och omsorg. Det finns ett tak för vad tjänsterna får kosta per månad, den så kallade maxtaxan.
Komplettera din feedback genom att välja en kategori och ange kommentar.
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.