Fira en säker Valborg och 1 maj

Valborgfirandet den 30 april och 1 maj blir annorlunda i år. Alla firanden är inställda för att undvika sammankomster och folksamlingar som riskerar att sprida coronaviruset och sjukdomen covid-19. Räddningstjänsten Syd uppmanar oss alla att avstå från att tända eldar på grund av torkan och risken för bränder i skog och mark.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

För dig som vill ut i naturen finns ändå många möjligheter, så länge du tänker på handhygienen och att hålla avstånd till andra.

Stiftelsen Skånska Landskaps kampanjen ”Hela Skåne sover ute” pågår över helgen.

Program och information hittar du på Skånska landskaps webbsida

Facebooksidan Skånsk natur som drivs av Länsstyrelsen Skåne, ger också bra tips på saker att upptäcka i den skånska naturen.

Hämta pyssel på Eslövs stadsbibliotek!

Om det kliar det i pysselfingrarna är du välkommen att hämta ett mysteriepyssel på biblioteket i Eslöv. Hämta ett pyssel per barn, så räcker det till alla. Paketet kan innehålla färgade papper, piprensare, fjädrar och klistermärken. Instruktionerna är enkla; 1. Öppna kuvertet 2. Skapa vad du vill!

Fler tips om aktiviteter i coronatider

Räddningstjänsten Syd om att elda säkert

Folkhälsomyndigheten: Annorlunda valborg under pandemin

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window