Feriearbete för ungdomar mellan 16 och 19 år

Eslövs kommun erbjuder feriearbeten åt cirka 320 ungdomar under sommaren 2019. Alla som är födda 2003 och har gått ut nionde klass eller går/gått på gymnasiet har möjlighet att söka feriearbete. Du behöver alltså inte ha fyllt 16 år när arbetet påbörjas men ska göra det under innevarande år.

Du som söker ska inte ha fyllt 19 år när feriearbetet påbörjas och du måste också vara folkbokförd i Eslövs kommun.

Gör din ansökan till feriejobb här

Årets perioder är:

 • Period 1: 17 juni – 7 juli, veckorna 25, 26 och 27
 • Period 2: 8 juli – 28 juli, veckorna 28, 29 och 30
 • Period 3: 29 juli – 11 augusti, veckorna 31 och 32

Period 3 omfattar endast två arbetsveckor, då skolorna startar den 15 augusti. Det kommer att finnas möjlighet att arbeta sina 75 timmar under dessa två veckor, det vill säga 7,5 timmar per dag.

Lön

Lönen vid feriearbete är 80 kr per timme.

Urval till tjänsterna

Urvalet till de olika tjänsterna påbörjas efter det att ansökningstiden har gått ut, det är alltså inte först till kvarn som gäller utan alla ansökningar behandlas lika från första datum efter det att ansökningstiden har gått ut.

Ansökningstiden är mellan 11 februari – 10 mars 2019.

Registerkontroll

Arbetsgivaren är skyldig att göra en så kallad registerkontroll av personer som erbjuds arbete inom förskola, skola och barnomsorg. Detta gäller även för dig som söker jobb inom lokalvård, vaktmästeri, parkarbete och kök då en del av dessa arbete är i lokaler där barn befinner sig. Kontrollen innebär att vi kontrollerar om du är dömd för något brott som gör att du är olämplig att arbeta med barn och unga.

Du beställer själv ett registerutdrag hos Rikspolisstyrelsen. Välj utdraget som gäller skola och barnomsorg. Det tar minst två veckor innan du får registerutdraget hemskickat. Registerutdraget ska du ta med och visa upp för oss om du blir erbjuden en anställning.

Vänta inte med att beställa utdraget tills du har fått svar på din ansökan om feriearbete, då utdraget är en förutsättning för att kunna skriva på ditt anställningsbeslut.

Så söker du feriearbete

Guide – steg för steg

 1. Sök feriearbete via Eslövs kommuns Lediga jobb. När du klickat på sidan går du vidare till annonsen för Feriearbeten 2019, läs igenom annonsen och långt ner i texten hittar du en klickbar länk till ansökan.
  OBS! Du som har ansökt tidigare år kan använda kontot du skapade då.
 2. Registrera dina uppgifter. När du är klar med registreringen av dina personuppgifter till ditt användarkonto så kommer e-post skickas till den mailadress som du angett, godkänn ditt konto där.
 3. Du har nu möjlighet att skriva ett personligt brev till oss. Berätta där kort vad du sökt för område och varför, om du angett fler sökområden så rangordna så vi vet vad du helst vill göra.
 4. Berätta lite om dig själv, intressen och egenskaper så vi kan matcha din ansökan på ett bra sätt.
  Viktigt är att du söker ett område som du kan tänka dig att arbeta med, gardera dig inte, bättre att söka ett jobb, som du vill och kan utföra!
 5. Du ska nu fylla i en enkät och svara på följande:
  Vilken skola du går på.
  Vilket program går du eller har sökt till.
  Om du tidigare har haft feriearbete i Eslövs kommun.
  Vilken eller vilka perioder du har möjlighet att arbeta.
  Vilken eller vilka orter du kan tänka dig att arbeta i.
  Vilka kategorier av arbete du är intresserad av. Ange hela ditt personnummer om du inte gjort det tidigare i din CV inloggning
  Övrig information som kan vara viktig vid eventuell placering. Glöm inte spara och registrera dina uppgifter, lycka till!
 6. Om inte denna instruktion är tillräcklig eller inte registreringen fungerar så kontakta Offentliga jobb: Supporttelefon 0771-693 693.

Få hjälp med din ansökan

Om du behöver hjälp med din ansökan kan du antingen ringa Adela Pallnéus eller komma till ett av våra öppna tillfällen, där vi hjälper dig.

Tillfälle 1

Datum: 26 februari
Tid: kl 14:00 – 16:00
Plats: Gasverket, Östergatan 23 Eslöv

Tillfälle 2

Datum: 5 mars
Tid: kl 14:00 – 16:00
Plats: Gasverket, Östergatan 23 Eslöv

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window