Vikarierande Arbetsmarknadssekreterare Eslövs kommun

Ansök här (5 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Arbetsmarknadsenhetens uppdrag är främst att stötta Eslövs medborgare till egenförsörjning och Eslövs arbetsgivare att hitta rätt kompetenser. För att nå dit använder vi oss av såväl egna aktiviteter som andra aktörer i olika samverkansformer.

Nu söker vi en vikarierande Arbetsmarknadssekreterare från 230301 till 230831.

Arbetsuppgifter

Som Arbetsmarknadssekreterare på Arbetsmarknadsenheten i Eslöv arbetar du framförallt med personer som uppbär försörjningsstöd. Det kan vara personer med lång frånvaro från arbetslivet och/eller med rehabiliteringsbehov, men även personer som står närmare arbetsmarknaden. Rollen innebär bland annat att utreda personens behov, motivera till och hitta rätt insats samt planera och följa upp insatsen. Vi erbjuder insatser i form av olika jobbsökaraktiviteter, arbetsträning/prövning och arbetsförmågebedömningar som exempel. En stor del av arbetet består av samarbete med Försörjningsstöd, Arbetsförmedlingen och kontakt med lokala arbetsgivare.
I rollen ingår också administrativa arbetsuppgifter, såsom dokumentation, registrering i olika databaser samt kvalitetssäkring, samordning och uppföljning av placerade deltagare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är personalvetare, beteendevetare, socionom, studie- och yrkesvägledare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadspolitiska frågor och vi ser gärna att du har kunskaper om arbetsmarknad, sociala samband, samtalsmetodik och förändringsprocesser. Det är också önskvärt att du har goda kunskaper om den lokala arbetsmarknaden och olika yrken. Vi ser det som starkt meriterande om du har färdigheter i att arbeta med Lifecare Arbetsmarknad.

För tjänsten krävs att du har god förmåga att uttrycka dig i i svenska i både tal och skrift. Behärskar du andra språk är det meriterande.

Som person har du mycket god samarbetsförmåga och kan arbeta i team med kollegor, övriga medarbetare och de externa aktörer som vi samverkar med. Du är självgående och kan planera och organisera ditt arbete på egen hand då du kommer ha ett stort eget ansvar för detta. Vidare är du flexibel i ditt arbete och anpassar dig enkelt till nya förutsättningar.

För att tjänsten ska passa dig så behöver du ha förmåga att kunna anpassa din kommunikation, ditt arbetssätt och insatser till både mottagare och situation. Vi ser att du är självgående och trygg i dig själv och i din kunskap. Istället för hinder och problem ser du lösningar på uppkomna problem.

Uppsökande aktiviteter som mässor, informationsträffar och liknande ingår i tjänsten.

Låter detta som en tjänst för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window