Utredare till socialtjänsten

Ansök här (13 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att Eslövs kommun uppmärksammar goda prestationer genom bemärkelserna årets chef, årets medarbetare och årets nyskapare?

Socialtjänstens utredningsenhet arbetar med barn och unga mellan 0-18 år och deras familjer. Som anställd hos oss får du:
- Extern handledning i grupp
- Intern ärendehandledning med arbetsledare både enskilt och i grupp
- Introduktionsdag för nyanställda i Eslövs kommun
- Friskvårdsbidrag

Arbetsuppgifter

Vi söker en medarbetare till en tillsvidaretjänst som vill arbeta i en grupp med kompetenta och roliga kollegor!

Som utredande socialsekreterare har du myndighetsansvar. Ditt huvudsakliga uppdrag kommer att vara att bedriva utredningar samt att genomföra uppföljningar och omprövningar av bistånd enligt Barns behov i centrum (BBIC). I utredningsarbetet ingår samverkan med barnens nätverk, andra viktiga samverkansparter men också att bedriva motivationsarbete med familjen. Handläggningen styrs av SoL- och LVU-lagstiftningen.

På enheten arbetar vi med fortlöpande utvecklingsarbete för att ständigt förbättra och kvalitetssäkra vår verksamhet. I utredargruppen råder en god stämning och fin sammanhållning mellan medarbetarna. För både våra chefer och medarbetare är trivseln viktig samt att vi har ett klimat där man kan uttrycka sina åsikter. Medarbetare och chefer ställer upp för varandra och hjälper varandra om och när det behövs.

Din fysiska placering är på stadshuset i Eslöv. Med gångavstånd till järnvägsstation finns goda pendlingsmöjligheter för dig som bor i närliggande kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du BBIC-utbildning ser vi det som meriterande. Du har god erfarenhet av socialt arbete, framförallt av utredningar inom socialtjänsten barn och unga. Det är viktigt att du har dokumentationsvana och goda kunskaper om lagar, förordningar samt riktlinjer och rutiner som styr arbetet.

Du är empatisk och förhåller dig enkelt till nya omständigheter. Att ta ansvar för dina arbetsuppgifter ser du som en självklarhet. Vi söker dig som tycker det är viktigt att barn och unga i samhället växer upp under trygga förhållanden. Du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du besitter förmågan att ingå i en arbetsgrupp. Du är engagerad, nyskapande och ser allas lika värde i alla människor du möter.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/naringsliv-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-kommunen/eslovs-kommun-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Enligt Lag (2013:852) om registerkontroll skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmsta polisstation.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window