SYV 75% till Ekenässkolan

Ansök här (11 dagar kvar)
job advertisement image

Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Visste du att Eslövs Kommun har 9 av 10 medarbetare som tycker att sitt arbete är meningsfullt?

Ekenässkolan är en nyrenoverad 7-9-skola med cirka 400 elever, naturskönt belägen invid Trollsjön i centrala Eslöv. Hos oss arbetar lärare och elever tillsammans för att våra elever ska utvecklas mot sin potential.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att vägleda och informera om gymnasievalet, utbildningar, yrkesmöjligheter och arbetsmarknaden. Detta gör du genom att lyfta fram personliga egenskaper som bidrar till personens framgång på arbetsmarknaden samt genom att kartlägga möjligheter för vidare studier. Du kommer att arbeta med vägledning individuellt och informera i grupp. Du kommer också att arbeta med den praktiska arbetslivsorienteringen och du kommer hantera PRAO-planeringen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en studie- och yrkesvägledarexamen samt erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare. Du har goda kunskaper om vikten av studie- och yrkesvägledarens arbete och vill driva och utveckla detta arbete på skolan och för varje elevs bästa.

Vi ser gärna att du är lyhörd, vill skapa laganda, kan ta egna initiativ och har lätt för att samarbeta med såväl skolans personal som externa kontakter. Omvärldsorienterad, nytänkande och tydlig elevfokus är viktiga egenskaper i din roll som studie- och yrkesvägledare.

För att trivas på jobbet har du ett stort engagemang för ungdomars livssituation och ett intresse för ett utåtriktat förebyggande arbete. Du kan anpassa dig till ändrade förhållanden och kommer med egna lösningar. I tjänsten arbetar du på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt arbetssätt med intresse för att ge eleverna en vägledning utifrån varje elevs behov. Vidare ser vi gärna att du har god förmåga av att kommunicera med ungdomar likaväl enskilt som i grupp.

Tjänsten är på 75% och är ett vikariat med start omgående fram till och med 31 december.

Känner du igen dig i denna beskrivning? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/naringsliv-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-kommunen/eslovs-kommun-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Enligt Lag (2013:852) om registerkontroll skall du vara beredd att lämna ett registerutdrag (högst ett år gammalt) ur polisens belastningsregister. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmsta polisstation.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window